MU: Csak magunkat okolhatjuk a kiesésért – Rangnick

Vágólapra másolva!
2022.02.05. 07:31
null
A tizenegyespárbajban nem állt a Manchester United mellé a szerencse (Fotó: AFP)
A Manchester United nagy meglepetésre 1–1-es döntetlen, valamint a gól nélküli hosszabbítás után tizenegyespárbajban alulmaradt a másodosztályban szereplő Middlesbrough ellen az FA-kupa negyedik fordulójában. A mérkőzés után a klub vezetőedzője, Ralf Rangnick elmondta, csak saját magukat okolhatják a kiesés miatt.

 

„Túl sok helyzetet hagytunk ki, főleg az első félidőben – kezdte gondolatait a klub vezetőedzője. – Már az első játékrészben 3–0-ra vezethettünk volna, ráadásul a másodikban is elhibáztunk néhány nagy lehetőséget, még azután is, hogy kiegyenlítettek. Ezért csak magunkat okolhatjuk a kiesésért."

A szakember hozzátette, a tizenegyespárbajban nem melléjük állt a szerencse, így nagyon csalódottak, hogy elbukták a továbbjutást. A német szakember arról is beszélt, hogy Edinson Cavani azért nem játszhatott, mert szerdán még Uruguayban lépett pályára.

„Még nem tudott kellően visszaállni az itteni időre, és az utazás is leterhelte. Emiatt egyáltalán nem terveztem vele a csapatban. Örültem volna, ha itt lehet, de ha ő egyedül nem volt csak formában, akkor miért ne adjak neki négy vagy öt nap pihenőt? Nem az ő hiányzása az oka annak, hogy ez történt."

A mérkőzés után a Sky Sports szakértője, Roy Keane szokás a szerint kritikusan beszélt korábbi klubjáról.

Az első félidőben fantasztikusak voltak, de akkor is csak egy másodosztályban szereplő ellenféllel játszottak. Ez nyilvánvalóan kevés, a vereség pedig megváltoztatja mindenki hangulatát. E bukás további nyomást helyez a következő mérkőzéseken a csapatra."

A Middlesbrough mestere, Chris Wilder a találkozót követően elmondta, a találkozó vége előtt azt mondta a játékosainak, hogy „szerezzenek emlékeket”.

„Világklasszis játékosok ellen játszhattunk, és sikerült élni a szerencsénkkel, de ehhez az is kellett, hogy nagy lélekkel játszottunk, valamint, hogy az egyik helyzetünket kihasználtuk.

Az FA-kupa következő, ötödik fordulójának sorsolását február 6-án, vasárnap tartják a Liverpool–Cardiff City összecsapás előtt.

ANGOL FA-KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Manchester United–Middlesbrough (II.) 1–1
(Sancho 25., ill. Crooks 64.) – 11-esekkel 7–8

SZOMBAT
13.30: Chelsea–Plymouth Argyle (III.) (Tv: Spíler1)
13.30: Kidderminster Harriers (VI.)–West Ham United
16.00: Crystal Palace–Hartlepool United (IV.)
16.00: Everton–Brentford
16.00: Huddersfield Town (II.)–Barnsley (II.)
16.00: Manchester City–Fulham (II.)
16.00: Peterborough United (II.)–Queens Park Rangers (II.)
16.00: Southampton–Coventry (II.)
16.00: Stoke City (II.)–Wigan Athletic (III.)
16.00: Wolverhampton–Norwich City
18.30: Cambridge United (III.)–Luton Town (II.)
21.00: Tottenham Hotspur–Brighton (Tv: Spíler1)

VASÁRNAP
13.00: Liverpool–Cardiff City (II.) (Tv: Spíler1)
17.00: Nottingham Forest (II.)–Leicester City
19.30: AFCBournemouth (II.)–Boreham Wood (V.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik