FA-kupa: késői Leicester-siker; kilencgólos Everton-dráma

Vágólapra másolva!
2021.02.10. 23:52
null
A Leicester győzelmét jelentő gól (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó FA-kupában a Leicester City a Brightont, a Sheffield United a Bristol City búcsúztatta, egyaránt 1–0-s győzelemmel. A későbbi nyolcaddöntőben drámai csatát hozott az Everton–Tottenham párharc – a kilencgólos találkozó hosszabbításban dőlt el, 5–4-re a liverpooli alakulat diadalmaskodott.

 

A Leicester City egészen az utolsó pillanatig gól nélküli döntetlenre állt élvonalbeli ellenfelével, a Brightonnal szemben, amikor szűk húsz másodperccel a vége előtt szögletet végezhetett el. A gyorsan, kicsiben elvégzett sarokrúgást követően Tielemans találta meg Kelechi Iheanachót egy tökéletes íveléssel, aki a labdát a kapuba fejelve kivívta csapata részvételét a negyeddöntőben.

A Sheffield United a Championshipben szereplő Bristol Cityt fogadta. A mérkőzés 63. percében Lundstram lövését követően Alfie Mawson kézzel ért a gólba tartó labdához, emiatt a játékvezető kiállította, illetve tizenegyest ítélt a hazaiaknak, amit Billy Sharp értékesített – ez a gól pedig elég is volt a továbbjutásukhoz.

A vendégeknél Nagy Ádám az 57. percben állt be csereként.

Drámai meccset hozott az Everton–Tottenham rangadó (Fotó: AFP)
Drámai meccset hozott az Everton–Tottenham rangadó (Fotó: AFP)

 

Igazi gólesőt hozott az Everton és a Tottenham összecsapása: noha a vendégek már a 3. percben betaláltak, a liverpooli alakulat a 36. és a 43. perc között háromszor is eredményes volt (3–1), de Erik Lamela a szünet előtt egyre csökkentette a Spurs hátrányát (3–2).

José Mourinho együttese a második félidőben visszajött a meccsbe, Harry Kane villanásával pedig a hajrában 4–4-re módosult az állás. Mivel a rendes játékidőben több gól már nem esett, következhetett a hosszabbítás, melynek az első felében a csereként beálló Bernard volt eredményes, és beállította az 5–4-es végeredményt.

A Swansea–Manchester City mérkőzés eseményeiről itt olvashat bővebben!

ANGOL FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

Everton–Tottenham Hotspur 5–4
(Calvert-Lewin 36., Richarlison 38., 68., G. Sigurdsson 43. – 11-esből, Bernard 97., ill. D. Sánchez 3., 57., Lamela 45+3., Kane 83.)
Leicester City–Brighton& Hove Albion1–0
(Iheanacho 90+4.)
Sheffield United–Bristol City (II.) 1–0 (Sharp 66. – 11-esből)
Swansea City (II.)–Manchester City 1–3 (Whittaker 77., ill. K. Walker 33., Sterling 47., Gabriel Jesus 50.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik