4000 néző követhette a helyszínen a második elődöntőt (is) (Fotó: AFP)

 

Történelmi léptékű tettre készült a Southampton a Leicester City ellen. A „szentek” kapott gól nélkül jutottak el az FA-kupában az elődöntőig, legutóbb az 1965–1966-os idényben jött össze egy csapatnak az, hogy a döntőbe is bejusson kapott gól nélkül: az Everton volt az. 

A nullázás szempontjából az első félidő jól is sikerült a Sotonnak, igaz, a kapott gólok száma mellett a gólszerzési kísérletek számában is nulla szerepelt az együttes neve mellett, alatt. A Leicester hiába futballozott jóval veszélyesebben, kaput eltaláló lövést, fejest a bajnokságban jóval előkelőbb helyen álló „rókáktól” sem láthattunk.

A pontatlan lövések és a Southampton „érintetlenségének” az 55. percben Kelechi Iheanacho vetett véget, aki Jamie Vardy bal oldali elfutása után elsőre még a jobb kapufa mellett álló Jannik Vestergaardot találta el, majd a nem kis szerencsével elé visszapattanó labdát már Fraser Forster kapujába helyezte (1–0). 

A kapott gól után próbálta felpörgetni a tempót a Southampton, ám a kaput így sem tudta eltalálni a fehér mezes alakulat. Sőt, a hajrában Iheanacho volt az, aki eldönthette volna a továbbjutás kérdését egy újabb góllal. Ez végül nem jött össze, de nem is volt rá szükség, az 55. percben szerzett gólja – ahogyan egy nappal korábban Chelsea-s Hakim Zijesé a Manchester City ellen – önmagában is elég volt a finálé kiharcolásához.

A Leicester City 1969 után először jutott be a legpatinásabb angol kupasorozat döntőjébe – összességében az ötödik alkalommal. 

 


 

ANGOL LABDARÚGÁS
FA-KUPA, ELŐDÖNTŐ

Leicester City–Southampton 1–0 (Iheanacho 55.)
Szombaton játszották
Chelsea–Manchester City 1–0
(Zijes 55.)