FA-kupa: a Leicester legyőzte az MU-t, elődöntőbe jutott

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.21. 20:03
null
A Leicester City a Manchester Unitedet legyőzve jutott be az FA-kupa elődöntőjébe (Forrás: Getty Images)
A Leicester City remek összecsapáson 3–1-re nyert a Manchester United ellen, ezzel bejutott az angol labdarúgó FA-kupa elődöntőjébe, amelyben a Southamptonnal szemben küzdhet meg a fináléba jutásért.

 

Chelsea, Mancehster City, Southampton – e három csapat már biztos résztvevője az FA-kupa elődöntőjének. A negyeddöntő utolsó összecsapásán a Leicester City és a Manchester United volt érdekelt, előbbi élvezhette a hazai pálya előnyét.

Huszonnégy percet kellett várni az első gólra: a vendégek óriási védelmi hibát követően kerültek hátrányba Kelechi Iheanacho használta ki a bizonytalankodást (a legutóbbi négy mérkőzésen így már öt gólt szerzett a csatár). Az Ole Gunnar Solskjaer vezette vendégek már az első félidőben egyenlítettek: szép összjáték végén a mindössze 19 éves Mason Greenwood módosította 1–1-re az eredményt.

A szünetben megtartották az elődöntő sorsolását, s kiderült, hogy e párharc győztese a Southampton ellen léphet pályára a döntőbe jutásért, míg a másik ágon Chelsea–Manchester City összecsapást rendeznek.

A második felvonásban is a hazaiak kezdtek jobban: az 52. percben Youri Tielemans remek akciót vezetett, amely lezárásaként nagy erővel lőtt a bal alsó sarokba – Dean Henderson kapusnak esélye sem volt.

A 78. percben szabadrúgáshoz jutott a Leicester; Marc Albrighton remekül adta középre a labdát, amelyet az egyedül hagyott Iheanacho fejelt a kapuba. A párharc ezzel az eredménnyel zárult, így a „rókák″ jutottak be az elődöntőbe, amelynek két párharcát április 17-én játsszák. 3–1

ANGOL FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Leicester City–Manchester United 3–1 (Iheanacho 24., 78., Tielemans 52., ill. Greenwood 38.)
AZ ELŐDÖNTŐ PROGRAMJA
Április 17.:
Leicester–Southampton
Április 17.: Chelsea–Manchester City

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik