FA-kupa: a Chelsea és a Man. City is ott lesz a legjobb 16 között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.28. 16:25
null
Michy Batshuayi kétszer is betalált a Newcastle Unitednek (Fotó: AFP)
A Chelsea magabiztosan győzte le hazai pályán 3–0-ra a Newcastle Unitedet a labdarúgó FA-kupában, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe. A Manchester City is: a Premier League éllovasa a Cardiffot verte meg idegenben.

A Chelsea Caballero – Rüdiger, Christensen, G. Cahill – Zappacosta, Drinkwater, Kanté, M. Alonso – Pedro, Batshuayi, Hazard összeállításban kezdett a Stamford Bridge-en a Newcastle United ellen. Antonio Conte csapata már az első percekben magához ragadta a kezdeményezést, de a vendégek jól blokkolták a hazaiak próbálkozásait.

A 31. percben megszerezte a vezetést a Chelsea: Pedro pazar indítását Eden Hazard vette át a tizenhatoson belül, középre gurított, az érkező Marcos Alonso továbbtette a labdát, Michy Batshuayi pedig hat méterről könnyedén a kapuba belsőzött. Még a szünet előtt megduplázta góljai számát a belga csatár: a honfitárs Hazard passza után lépett ki Batshuayi, akinek lövése Jamaal Lascelles-ről pattant fel és hullott a kapuba. (2–0)

A 72. percben végleg eldöntötte a találkozót a Chelsea: Zappacosta harcolt ki szabadrúgást 23 méterre a Newcastle kapujától, Marcos Alonso pedig gyönyörűen tekert a bal felsőbe a sorfal fölött, ezzel be is állította a 3–0-s végeredményt.

Debütált a Chelsea első csapatában a 17 éves Callum Hudson-Odoi, aki ifjúsági FA-kupát nyert a klubbal, míg az angol válogatottal U17-es világbajnok.

Sterling a fejesével eldöntötte a mérkőzést (Fotó: AFP)
Sterling a fejesével eldöntötte a mérkőzést (Fotó: AFP)

A Chelsea után a Manchester City sem tartalékolt a kupameccsen, a Premier League listavezetője Bravo – Walker, Kompany, Otamendi, Danilo – Fernandinho, Gündogan, B. Silva – De Bruyne, Sané, Sterling összeállításban lépett pályára Cardiffban, Ederson kapus és Sergio Agüero maradt ki a szokásos kezdőből.

Nem is kellett sokáig várni a vendégek vezető góljára: a nyolcadik percben szabadrúgáshoz jutottak, amit Kevin De Bruyne végzett el 22 méterről, és a felugró sorfal alatt ravaszul a hálóba lőtt, a kapus mozdulni sem tudott rá. Nemrégiben hasonló gólt rúgott az azóta Barcelonába igazoló Philippe Coutinho is, de például Ronaldinho is produkált hasonlót. (0–1)

A Cardiffnál jóformán nem is volt a labda, a 16. percben mégis kis híján kiegyenlített: Hoilett távoli lövését ejtette ki, majd fogta Claudio Bravo, másodjára épp a gólvonalon. A 26. percben Bernardo Silva csinált egy cselt befelé a jobb oldalról, majd 15 méterről irgalmatlanul bombázott a keresztléc alá, de Leroy Sané lesen állva zavarta Etheridge kapust – akinek esélye sem lett volna védeni –, a játékvezető pedig szabadrúgást ítélt kifelé.

Ez nem vette el a City lendületét és játékkedvét, Bernardo Silváét sem. A 37. percben ugyanis épp Silva ment el a bal szélen, mesterien tekert középre, ahol az érkező Raheem Sterlingre senki sem figyelt, ő pedig az ötösről a hálóba stukkolt. (0–2)

ANGOL FA-KUPA
4. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
Chelsea
–Newcastle 3–0
Cardiff City (II.)–Manchester City 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik