Evra: Az Everton ellen nem hittünk a győzelemben

Vágólapra másolva!
2010.02.23. 13:15
null
Evra arcára van írva, hogy a hétvégi vereség még sokba kerülhet (Fotó: Action Images - archív)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 28. fordulójában a Manchester United a West Ham Unitedet fogadja – az az MU, amelyik a hétvégén 3–1-es vereséget szenvedett az Everton otthonában, így nehéz helyzetbe került a címvédést illetően. Patrice Evra, a „vörös ördögök" francia balhátvédje úgy véli, a Goodison Parkban azért kaptak ki, mert nem akarták eléggé a győzelmet...

Kevesen gondolták volna, hogy négy nappal a Bajnokok Ligájában aratott milánói sikert követően a Manchester United vereséget szenved az Everton otthonában. Pedig pontosan ez történt: a „vörös ördögök" kedd este nagyszerű mérkőzésen még 3–2-re győztek az AC Milan vendégeként, szombaton pedig már 3–1-re kikaptak Liverpoolban.

Önmagában véve a kudarc ténye is bosszantó az MU drukkerei számára, hiszen így a csapat négypontos hátrányba került a Chelsea-vel folytatott bajnoki versenyfutásban, azonban a mutatott játék még inkább kétségbeejtő volt: a United gyengén, mondhatni motiváció nélkül futballozott.

Patrice Evra, a csapat francia balhátvédje a ma esti, West Ham United elleni bajnoki előtt elárulta, mi vezetett a szombati vereséghez: „Az Everton elleni találkozó után csalódottak és dühösek voltunk. Szívesen mentegetőznék azzal, hogy nagyon fáradtak voltunk a milánói meccs után, de nem teszem. Úgy gondolom, nem hittük el, hogy győzhetünk..."

„Persze a fáradtság is igaz, de azért nem hozom ezt fel kifogásként, mert nem koncentráltunk eléggé a mérkőzésre, nem volt meg bennünk a győztesekre jellemző lelkierő – ezért veszítettünk – jelentette ki Evra. – Az Evertont kevés csapat múlja felül hazai pályán, a nagyok sem mehetnek biztosra ellene. A meccs előtt úgy gondoltunk, hogy ha nyerni tudunk a Goodison Parkban, megnyerhetjük a bajnokságot. Nem sikerült. Az egész a hitről szól. Szombaton nem hittünk eléggé..."

A francia válogatott klasszis természetesen nem tett le arról, hogy a United megvédje a címét, de elismerte, nem engedhetnek meg maguknak több botlást, ha meg akarják előzni az élen álló Chelsea-t. Ezért így „konferálta fel" a West Ham elleni összecsapást: „győznünk kell."

Az MU helyzetét nehezíti, hogy a „kalapácsosok" az utóbbi fordulókban jól szerepeltek, a Birminghamet 2–0-ra, a Hull Cityt pedig 3–0-ra verték meg, így négypontos távolságra kerültek a kiesőzónától.

„A két utolsó mérkőzés sokat jelentett nekünk, nemcsak a pontokat és a tabellán elfoglalt pozíciót tekintve, hanem a csapat önbizalma is nagyot nőtt. Azonban nehéz meccseink jönnek, elsőként mindjárt a kedd esti manchesteri. Még nem biztos a bennmaradásunk" – értékelte együttese teljesítményét a West Ham menedzsere, Gianfranco Zola.

„Javult a helyzetünk, de továbbra is koncentrálnunk kell. A West Ham olyan csapat, amely ha önbizalommal játszik, képes lehet meglepetést szerezni" – tette hozzá az olasz szakember. Akár már ma este, az Old Traffordon...

PREMIER LEAGUE
 28. FORDULÓ
Manchester United–West Ham United 21.00

 

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,pl,2009/,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik