Jamest már nem láthatjuk az európai elitben (Fotó: AFP)

 

A kolumbiai középpályás Carlo Ancelotti távozása után nem volt kellően motivált az Evertonnál, erre csak rátett, hogy Rafa Benítez sem könyörgött Jamesnek a maradásért – a spanyol tréner 4–4–2-es játékrendszerében akkor sem volt helye Rodrígueznek, amikor felépült sérüléséből.

A támadó középpályás annyira elidegenedett a klubtól, hogy azt sem tudta, a 2. fordulóban éppen melyik csapat ellen készült az Everton – ezt maga James vallotta be Twitchen egy élő adás közepén. Természetesen a botrányos viselkedésével csak jobban magára haragította az Everton szurkolóit.


Korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy a Milan szívesen vinné a kegyvesztett futballistát, de a transzfer nem valósult meg, más kérőről nem nagyon lehetett hallani.

Most azonban úgy néz ki, mégis elhagyja a Goodison Parkot a 30 éves játékos: az olasz transzferguru, Fabrizio Romano a hivatalos Twitter-oldalán tette közzé, hogy a katari er-Rajjan mindenben megegyezett Rodríguezzel, s hamarosan a hivatalos bemutatásra is sor kerül.

A katari együttes Twitteren már egy előzetest is közzétett, amelyben ugyan nem látható James, de kivehető belőle, hogy egy sztárigazolást készülnek bemutatni.