Jó húzás lenne Cannavarót szerződtetnie az Evertonnak? (Fotó: Getty Images)

 

A spanyol menedzser mindössze hat és fél hónapot töltött el az Everton kispadján: hiába kezdtek jól a „kékek” a Premier League-ben, az elmúlt 14 meccsből mindössze egyet sikerült megnyerniük, az utolsó csepp a pohárban pedig a kiesőjelölt Norwich City elleni 2–1-es vereség volt.

A The Athletic korábban arról cikkezett, hogy Wayne Rooney visszatérhet a Goodison Parkba, és nevelőegyesülete, az Everton szakvezetője lehet.

Az aktív labdarúgással tavaly januárban felhagyó, 36 esztendős menedzser anno az Evertonnál lett profi futballista, 2002 augusztusában, mindössze 16 évesen debütált a felnőttek között, majd 67 bajnokin 15 gólig jutott, mielőtt a Manchester United egy 20 plusz 7 millió fontos üzlet keretében kivásárolta a liverpooliaktól. Rooney a 2017–2018-as idényre még visszatért a csapathoz, 31 bajnokin 10 gólt szerzett, mielőtt Amerikába, a D. C. Unitedhez szerződött – nem elképzelhetetlen tehát, hogy a vezetőség Rooney mellett tegye le a voksát, ezzel minden bizonnyal a szurkolónak is kedveznének.

Rooney neve mellett olvashattunk Graham Potterét, Rudi Garciáét, Frank Lampardét és Roberto Martínezét is az angol médiában.

Most egy új tréner neve került szóba, nevezetesen a korábbi aranylabdás olasz védőé, Fabio Cannavaróé.

Cannavaro az elmúlt években Kínában edzősködött, négy év után azonban távozott a Kuangcsu (Guangzhou) éléről – ebben a koronavírus-járvány is benne volt elmondása szerint.

A The Sack Race hivatalos Twitter-oldala arról írt, hogy jelenleg 16-os szorzó van arra, hogy az olasz veszi át az Everton irányítását.

Jelenleg a klub korábbi csatára, Duncan Ferguson lett a csapat megbízott vezetőedzője.