Marcelo Bielsa iránt érdeklődik az Everton (Fotó: Getty Images)

 

Azt egyelőre nem tudni, mekkora támogatottsága lenne Marcelo Bielsának a vezetőség többi tagja között, valamint, hogy egyáltalán érdekelne-é a lehetőség a szakembert.

Bielsa 2022 februárja óta szabadúszó, ekkor távozott a Leeds éléről. A yorkshire-i klubot feljuttatta az első osztályba minden idők egyik legdominánsabb idényét produkálva a Championshipben a 2019–2020-as évadban. A Premier League-ben kilencedik helyezést ért el a csapattal, a következő kiírásban viszont a Leeds a kiesés felé tartott, amikor az argentint kirúgták, a helyére érkező Jesse Marsch pedig az élvonalban tartotta a klubot.

Bielsán kívül a West Bromwich Albion menedzsere, Carlos Corberan és a Southampton korábbi trénere, Ralph Hasenhüttl is a jelöltek között van. Az osztrák neve tavaly is felmerült az Everton kapcsán, amikor Rafa Benítez utódját keresték, de akkor még a Southampton alkalmazásában állt, ezért választotta az Everton Lampardot a Liverpool korábbi menedzserének utódlására.

Law információi szerint amíg nem kap választ Bielsától és a többi jelölttől a Goodison Parkban játszó csapat vezetősége, addig nem szeretne „tűzoltót” hozni, ezzel kizárva Sam Allardyce és Sean Dyche érkezésének lehetőségét.