Everton: „Besic a szezon egyik legjobbja. De miért nem kezdő?”

Vágólapra másolva!
2015.04.02. 10:25
A hereisthecity.com elemzése szerint Muhamed Besic az angol Premier League-ben szereplő Everton egyik legjobb labdarúgója volt a szezonban, ezért a cikk írója nem érti, miért nem játszik többet a középpályás.

Nem ez lesz az Everton történelmének legszebb szezonja. A liverpooli csapat ebben az idényben az Európa-ligában szerepelt, most azonban aligha jut ki nemzetközi színtérre, ugyanis mindössze a 13. helyen áll.

Ha az a kérdés, hogy ki volt a csapat legjobbja ebben a szezonban, nem sok jelölt jöhet szóba. Romelu Lukakunak volt egy-két jó meccse, de a bajnokság első felében nem játszott túl jól, Tim Howard, Sylvian Distin és Gareth Barry sincs csúcsformában.

Van néhány egyértelmű jelölt a címre, például Leighton Baines James McCarthy vagy Steven Naismith, de a hereisthecity.com mást ajánl: Muhamed Besicet. A Ferencvárostól szerződtetett játékos idénye nem indult jól – a Chelsea ellen eladta a labdát John Obi Mikelnek, a „kékek” pedig gólt szereztek az akcióból –, ám azt követően beleszokott a Premier League légkörébe, és a szurkolók is nagyon megszerették.

Ennek ellenére többnyire a kispadról nézi a találkozókat, miközben a drukkerek már azt szeretnék, hogy McCarthy mellett ne Barry, hanem Besic kezdjen, ám Roberto Martínez egyelőre a rutinra szavaz. A bosnyák középpályás ugyanakkor megérdemli helyét a szezon legjobbjai között az oldal szerint.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik