Edzősors: Guardiola szívesen lenne szövetségi kapitány

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2021.08.26. 10:00
null
Josep Guardiola keresi az új kihívásokat (Fotó: AFP)
Két év múlva már nem klubedzőként, hanem szövetségi kapitányként dolgozna Josep Guardiola, az angol bajnok Manchester City labdarúgócsapatának trénere.

A spanyol mester szerdán közölte, hogy nem kívánja meghosszabbítani a Citynél 2023-ban lejáró szerződését.

„Hét év után azt hiszem, új fejezetet nyitok az életemben – jelentette ki az 50 esztendős szakember. – Tartok egy kis szünetet, és végiggondolom mindazt, amit elértem. Utána szívesen leülnék egy európai vagy dél-amerikai válogatott kispadjára.”

Guardiola mindent elért klubedzőként: 2008 és 2012 között az FC Barcelonával három bajnoki cím és két kupadiadal mellett kétszer megnyerte a Bajnokok Ligáját, az európai szuperkupát és a klubvilágbajnokságot is.

A Bayern Münchent 2013-tól 2016-ig irányította, a bajorokkal is három bajnoki cím, két kupaarany, továbbá egy-egy európai szuperkupa és klubvilágbajnoki serleg került a gyűjteményébe.

A Cityhez öt évvel ezelőtt érkezett, és 2019-ben ő lett az első edző, aki egy szezonban elhódított minden angol trófeát. Az idén BL-döntőbe vezette együttesét, amely 1–0-ra kikapott a Chelsea-től a portói végjátékban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik