Derby: tagadják, hogy Rooney napokon belül menedzserré lépne elő

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.10.15. 21:11
null
Wayne Rooney egyre közelebb az első vezetőedzői megbízatásához? (Fotó: Getty Images)
A délelőtt egyik slágertémája volt Angliában, hogy Wayne Rooney játékos-edzőből menedzserré léphet elő a Derby Countynál, mindezt idény közben. A The Sun cikke annyira felpörgette a helyi sajtógépezetet, hogy a másodosztályú csapat úgy érezte, meg kell szólaljon a témában.

 

„Teljességgel, totálisan és tökéletesen nevetséges az állítás” – reagált a TalkSport szerint a lehető legnyomatékosabban Mel Morris, a Derby Countyt tulajdonos-ügyvezetőként irányító brit üzletember a The Sun hírére.

A brit bulvárlap arról számolt be, Wayne Rooney a fő esélyes Phillip Cocu helyettesítésére. A holland tréner 2019-ben Frank Lampard helyét vette át a csapat élén, és a 2020–2021-es idénynek úgy vágott neki, hogy a Derby szeretne feljutó helyen végezni a Championshipben. Ehhez képest négy forduló után csupán a 20. helyen áll az együttes – egyetlen győzelmét épp a legutóbbi fordulóban, a Norwich City otthonában szerezte meg. A Readingtől 2–0-ra, a Luton Towntól 2–1-re, a Blackburntől 4–0-ra kapott ki.

Rooney 2020 januárjában írt alá a Derbyhez, a szerződés részeként az edzői stábban is helyet kapott, a csapatvezetőség pedig egy percig sem titkolta, hogy hosszú távon menedzserként is örömmel számolna a 120-szoros válogatott labdarúgóval.

A brit sajtó szerint a pénteki, Watford elleni bajnokin konkrétan Cocu állása a tét, ha a Derby nem nyer, menesztik a PSV és a Barcelona korábbi kiválóságát.

Rooney a visszatérése óta 24 bajnokin hat góllal segítette csapatát – s mielőtt azt gondolná valaki, hogy ez egy csatártól nem túl acélos teljesítmény, gyorsan szögezzük le, az esetek többségében jóval visszavontabban, szervező középpályásként kap ma már lehetőséget a Manchester United és az angol válogatott gólrekordere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik