Chicharito gólt lőtt a Manchester Unitednek!

Vágólapra másolva!
2010.07.31. 08:09
null
Chicharito már sokszor ünnepelt gólt a Chivas színeiben – a pénteki meccsen utoljára (Fotó: Action Images, archív)
A tengerentúlon túrázó Manchester United felkészülési mérkőzésen 3–2-es vereséget szenvedett a mexikói Chivastól Guadalajarában. A „vörös ördögök” új szerzeménye, a Chivastól érkezett Javier Hernández egy félidőt volt csapatában, egy félidőt új együttesében játszott, a 8. percben az ő góljával szerezték meg a vezetést a mexikóiak.

Mexikó legnépszerűbb és legsikeresebb klubja több szempontból is különleges mérkőzésen fogadta helyi idő szerint pénteken este a tengerentúlon túrázó angol Manchester Unitedet.

Egyrészt ezzel a meccsen avatták fel az Estadio Omnilifét, a Chivas új, 150 millió dollárból felépített stadionját, másrészt a „vörös ördögök" nyáron szerződtetett újdonsült sztárja, a hazájában hatalmas népszerűségnek örvendő Javier Hernández, vagy ahogy Mexikóban mindenki ismeri, Chicharito visszatért korábbi csapatához, és egy félidőt játszott is a Chivasban, amjd a második játékrészben már új klubja, a Manchester United színeiben lépett pályára.

Hernández számára alighanem örökre emlékezetes marad ez a mérkőzés, ugyanis a 8. percben az ő góljával szerzett vezetést a Chivas. A világbajnokságot is megjárt 22 éves mexikói csatár így néhány napon belül góllal debütált új csapatában (a héten első meccsén rögtön betalált az MLS-válogatott ellen), és góllal búcsúzott a régitől.

Ráadásul nem is akármilyen gólt lőtt Hernández: egy visszafejelt labdát jó húsz méterről állítgatás nélkül küldött a bal alsó sarokba.

Talán mondanunk sem kell: egy egész stadion felállva tapsolta búcsúzó hősét.

A mexikói közönség nem csak emiatt ünnepelhetett, hanem azért is, mert a Chivas jó játékkal 3–2-re legyőzte a Manchester Unitedet.

CHIVAS–MANCHESTER UNITED 3–2
 

 

A „vörös ördögök" – ahogy azt az amerikai túra alatt már megszokhattuk – ezúttal is tartalékos csapattal léptek pályára, hiszen Wayne Rooney, Michael Carrick, Patrice Evra, Nemanja Vidics, Pak Dzsi Szung, Gary Neville, Rio Ferdinand és Owen Hargreaves nem utazott el a tengerentúlra és ezt a meccset Edwin van der Sar is kihagyta, Ryan Giggs és Nani pedig csak a második félidőben lépett pályára.

A Manchester Unitednek ez volt a második veresége a tengerentúlon, korábban a Kansas City Wizardstól kapott ki 2–1-re.

 FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Chivas Guadalajara (mexikói)–Manchester United (angol) 3–2 (J. Hernández 8., A. Bautista 38., H. R. Lopez 59., ill. Smalling 9., Nani 80.)   
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik