Chelsea: Tuchel nem ülhet le a kispadra Leicester ellen

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.08.26. 20:05
null
Fotó: AFP
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea vezetőedzője, Thomas Tuchel nem ülhet le a kispadra szombaton a Leicester elleni bajnokin az angol szövetség (FA) döntése értelmében – számolt be a hírről többek között a BBC és a Chelsea is.

 

Tuchelt az Antonio Contéval való nézeteltérése miatt tiltották el. A Chelsea–Tottenham mérkőzés közben, majd a mérkőzés lefújása után is kis híján összeverekedett a két szakvezető, ezért mindkét felet kiállította a játékvezető.

Az angol szövetség (FA) Tuchelt 35 ezer fontra büntette, emellett egy mérkőzésre szóló eltiltással is sújtotta, de utóbbit felfüggesztette a döntés írásos indoklásáig. Most azonban kiderült, hogy Tuchelnek le kell töltenie a büntetést.

Conte olcsóbban megúszta, 15 ezer fontos pénzbírságot kapott. Tuchel persze kiakadt, hogy Contét és őt nem ugyanolyan mértékben szankcionálták. „Azt értem, hogy eltiltottak és pénzbüntetést is kaptam, de nem tudom megérteni, hogy a másik edzőt miért nem ugyanígy büntették. Nehezemre esik ezt elfogadni.”

Tuchel távollétében Lőw Zsolt másodedző irányíthatja a csapatot a Leicester ellen szombaton, de erről a Chelsea még nem közölt semmi hivatalosat.

A Chelsea háza tájáról további rossz hír, hogy a csapat egyik erőssége, N'Golo Kanté várhatóan négy hétig nem állhat a csapat rendelkezésére térdszalagsérülés miatt. A 31 éves francia középpályás még a Spurs elleni mérkőzésen vált harcképtelenné, és a Leeds elleni mérkőzést már kihagyta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik