Chelsea: Tuchel a sérültekről és Haalandról is beszélt

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.13. 16:57
null
Thomas Tuchel cáfolta Lewandowski és Haaland megkeresését (Fotó: AFP)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea menedzsere, Thomas Tuchel sajtótájékoztatót tartott pénteken, és az iróniát választotta fegyveréül az átigazolási pletykák hárításaként. Ezenkívül beszélt a csapatot sújtó sérüléshullámról és a Crystal Palace elleni idénynyitó bajnoki meccsről is.

 

Mint ismert, a Chelsea 115 millió euróért szerződtette korábbi játékosát, Romelu Lukakut az Intertől, ám mielőtt létrejött volna az üzlet, mind a Borussia Dortmund szupertehetségével, Erling Haalanddal, mind a Bayern München gólvágójával, Robert Lewandowskival összeboronálták a londoni egyletet – ezekre a pletykákra reagált szarkasztikusan a Chelsea menedzsere, Thomas Tuchel.

„Igen, megpróbáltuk átigazolni Lukaku mellé Haalandot, valamint mögéjük, a tízes pozícióra Robert Lewandowskit néztük ki – viccelődött Thomas Tuchel, aki az idénybeli első Premier League-mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatót. – Sajnos a vezetőség nem hallgatott ránk, és csak Lukakut szereztük meg."

A 47 éves német tréner kitért a Crystal Palace elleni idénynyitó bajnoki mérkőzésre, valamint Hakim Zijes sérülésére is, akinek a Villarreal elleni európai Szuperkupa-mérkőzésen sérült meg a könyöke, és a sajtótájékoztatón elhangzottak alapján két hétig tart majd a lábadozása.

„Zijes biztosan kihagyja a Crystal elleni mérkőzést, de örülhetünk, mert a hírek szerint nincs szükség műtétre" – mondta Tuchel, aki elárulta, hogy N'Golo Kanté játéka is kérdéses az idénynyitón, továbbá Lukaku sem lesz bevethető, hiszen a koronavírus-szabályozásoknak megfelelően kötelező jellegű karanténját tölti.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik