Chelsea: Számomra ez volt a legszebb gól, amit a PL-ben szereztem – Lukaku

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.08.23. 11:06
null
Romelu Lukaku elmondása szerint könnyen alkalmazkodott új csapata taktikájához (Fotó: AFP)
2013 után először játszott ismét a Chelsea-ben az Arsenal ellen 2–0-ra megnyert bajnokin az olasz Intertől a nyáron visszatérő Romelu Lukaku, aki rögtön góllal segítette csapatát. A találkozó után a támadó a beIN Sportsnak nyilatkozott arról, hogy neki ez volt a legszebb gól, amit az angol bajnokságban szerzett.

„Számomra ez volt a legszebb gól, amit a Premier League-ben szereztem. Ti is tudjátok, hogy milyen érzelmes pillanat volt ez a mai nap nekem. Lehetséges, hogy csak bele kellett nyúlnom a labdába, hogy gól legyen, de a támadás felépítése nagyon szép volt" – mondta az Arsenal ellen lőtt közeli góljáról a belga támadó a beIN Sportsnak.

Romelu Lukaku a gólja után arról is beszélt, hogyan tudott alkalmazkodni a Chelsea taktikájához.

„Öt perc volt, hogy megértsem a csapattársaim mozgását, de nagyon sokat kérdeztem tőlük. Hogy őszinte legyek, a csapat nagyon tehetséges, és éhes a sikerekre. Könnyű volt az, hogy beilleszkedjek, és komfortosnak érezzem a taktikát, hiszen a belga válogatottal hasonló játékot játszottunk."

A csatár hozzátette, az edző jól felkészítette őket a mérkőzésre, amit aztán magabiztos sikerrel zártak. A játékosról edzője, Thomas Tuchel is beszélt a Sky Sportsnak a találkozó után.

„Nagyon örülök, hogy ilyen könnyen beilleszkedett, hiszen okos srác, aki szeret itt lenni. Igazi vezéregyéniség, mindenkivel beszél, barátságos, ugyanakkor nagy benne a versenyszellem. Olyat ad nekünk, ami eddig nem volt meg a játékunkban, hiszen a segítségével jobban meg tudjuk őrizni a labdát."


ANGOL PREMIER LEAGUE
2. FORDULÓ
Arsenal–Chelsea 0–2
(Lukaku 15., R. James 35.)
vasárnap
Southampton–Manchester United 1–1
(Fred 30. – öngól, ill. Greenwood 55.)
Wolverhampton Wanderers–Tottenham Hotspur 0–1 (Alli 9. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik