Chelsea: Serena Williams és Lewis Hamilton is beszáll a klubba – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.04.21. 13:07
null
Sir Lewis Hamilton és Serena Williams (Fotó: AFP/NS-montázs)
A korábbi világelső amerikai teniszezőnő, Serena Williams és a hétszeres Formula–1-es világbajnok pilóta, Sir Lewis Hamilton is beszáll az angol Chelsea labdarúgóklubot felvásárolni tervező, Sir Martin Broughton által vezetett konzorciumba, a Sky News értesülései szerint.

 

A korábban a Liverpool és a British Airways elnöki székében is ülő brit üzletember, Sir Martin Broughton hat napja jelentette be, hogy egy általa vezetett konzorciummal és a Centricus nevű nemzetközi befektetési vállalat segítségével meg kívánja vásárolni a Chelsea FC tulajdonjogait az orosz oligarchától, Roman Abramovicstól.

A Sky News úgy tudja, a csoportosuláshoz csatlakozott Serena Williams és Sir Lewis Hamilton is – a teniszezőnő és az autóversenyző egyaránt 10 millió fontos, azaz nagyjából négy és fél milliárd forintnyi összeget fektet be a klub felvásárlásába.

Az elmúlt években mindkét sportoló az üzleti élet szereplőjévé vált: Williams egy sportolói influenszermarketinggel foglalkozó startupba, az OpenSponsorshipbe szállt be, míg Hamilton több, újonnan indult vállalkozást fejelt meg jelentősebb összeggel, például az élelmiszer házhoz szállítással foglalkozó céget, a Zappet.

Az F1-es pilóta lehetséges beszállása a Chelsea-be annak fényében is meglepő, hogy Hamilton az egyik londoni rivális, az Arsenal szurkolója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik