Chelsea: röpültek a fontmilliók, Willian öt évre aláírt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.28. 15:00
null
Hajkoronában és tudásban is gyarapodott a Chelsea kerete: Willian nagy erősítés lehet (Fotó: Chelsea FC)
Az angol élvonalban szereplő Chelsea labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette: ötéves szerződést kötött az Anzsi Mahacskalától érkező brazil válogatott támadó középpályással, Williannel. Willian megkapta a brit munkavállalási engedélyt, így nincs akadálya játékának.

Az 1988-as születésű, hivatalosan Willian Borges da Silva névre hallgató támadó középpályásért a hírek szerint 31 millió fontot fizetett a Chelsea. Az afrofrizurás középpályás hazájában a Corinthians csapatánál nevelkedett, 2007-ben a Sahtar Donecknél kezdte meg európai légióskodását.

Kulcsemberré vált, a Sahtarból bekerült a brazil A-válogatottba is, miután végigjárta a korosztályos válogatottakat. 2013 januárjában a hírek szerint 35 millió euróért váltott klubot, és az orosz Anzsi Mahacskalához igazolt. A dagesztáni klub anyagi problémái miatt Willian átadólistára került a nyáron, és kérőben nem is volt hiány: a Tottenham és a Chelsea is csábította. Willian végül José Mourinho csapatát választotta.

„A Chelsea a világ egyik legjobb csapata, és én a világ egyik legjobb edzőjével dolgozhatok, így hát nagyon boldog vagyok, és alig várom már a közös munkát” – nyilatkozta Willian, aki a 22-es mezt kapta meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik