Christian Pulisickel már nem számolnak a Chelsea-nél (Fotó: AFP)


Pulisic még a januári eleji Manchester City elleni találkozón szenvedett térdsérülést, néhány hónapot kell kihagynia. A Chelsea azon a mérkőzésen 1–0-ra kapott ki a címvédő Manchester Citytől, a 24 éves amerikai szélsőt a 22. percben kellett lecserélni.

A Chelsea a hónap közepén hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette Mihajlo Mudrikot. Fabrizio Romano információi szerint a klub – bónuszokkal együtt – összesen 100 millió eurót fizet az ukrán szélsőért.

Az olasz transzferguru szerint a 22 éves ukrán futballista érkezése után Pulisic létszámfölöttivé vált a Chelsea-nél, amely eredetileg a januári átigazolási időszakban szabadult volna meg a játékostól. A sérülése miatt azonban nem volt kérője, de így is könnyen elképzelhető, hogy a nyáron távozik a Stamford Bridge-ről.

A Serie A-ban szereplő AC Milan már korábban is érdeklődött Pulisic iránt, így nem elképzelhetetlen, hogy néhány hónap múlva ajánlatot tesz az amerikai támadóért. A piros-feketék ugyanakkor a Roma támadójára, Nicolo Zaniolóra is kivetették a hálójukat.

A goal.com és Fabrizio Romano értesülései egyébként ellentmondanak Graham Potter állításának, miszerint a londoni együttes nem szerette volna áruba bocsátani Pulisicet – könnyen lehet, hogy az angol menedzser csak a következő átigazolási időszakra akarta feljebb tornázni az amerikai értékét.