Chelsea: őrült ajánlat Leaóért – de ez is kevés lesz?

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.08.25. 10:32
null
A La Gazzetta dello Sport szerint 120 millió euróra emelheti a Chelsea az ajánlatát Rafael Leaóért (Forrás: La Gazzetta dello Sport)
Az olasz La Gazzetta dello Sport a címlapsztoriban közli, hogy a 2021-es BL-győztes Chelsea 120 millió eurós ajánlatot készül tenni az olasz bajnok AC Milan legértékesebb játékosáért, a portugál Rafael Leaóért – de várhatóan ez az összeg is kevés lesz a szerződtetéséhez...

 

A Premier League-ben rosszul kezdő, három meccsből egyet megnyerő és csak három gólt szerző Chelsea-nél egy ideje már az AC Milan portugál klasszisa, Rafael Leao számít az első számú kiszemeltnek a támadósor megerősítésére. Az olasz sajtóban napok óta téma a Milan idei bajnoki címében 11 góllal és tíz gólpasszal főszerepet játszó Leao lehetséges távozása, akinek az értékét a Transfermarkt 70 millió euróra becsüli.

A La Gazzetta dello Sport csütörtöki címlapján azzal jelent meg, a Chelsea továbbra sem mondott le arról, hogy a nyári átigazolási piac jövő heti zárása előtt szerződtesse a portugál válogatott támadót, ezért kész egy „őrült”,120 millió eurós ajánlatra. Más kérdés, hogy egyelőre úgy tűnik, ez az összeg sem lesz elég a megszerzéséhez...

Az angol Daily Mail, a Gazzettára is hivatkozva már szerdán arról írt, hogy a Leao szerződésében szereplő záradék miatt a Milan 150 millió euró alatt nem fogja elengedni. Az olasz klub ugyanis úgy állapodott meg 2019-ben Leao előző csapatával, a Lille-lel, hogy továbbértékesítés esetén a franciáknak jár az átigazolási díj 15 százaléka.

A Milan emiatt szeretne legalább 150 millió eurót kapni Leaóért, ellenkező esetben inkább megtartaná kulcsemberét. Az angol sajtóban már Leao lehetséges alternatívája is megjelent: a Daily Mail szerint, ha Leaót nem sikerült megszerezni, akkor az Everton támadójával, Anthony Gordonnal vagy a Barcelonában szereplő Pierre-Emerick Aubameyanggal erősíthet a Thomas Tuchel (és Lőw Zsolt) vezette szakmai stáb.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik