Lőw Zsolt nincs róla meggyőződve, hogy szeretne vezetőedzőként dolgozni (Fotó: Getty Images)

 

LŐW ZSOLT A NYOLCADIK BEK-/BL-GYŐZTES MAGYAR

Lőw Zsolt nyolcadik magyarként nyerte meg a klubfutball legrangosabb európai trófeáját. Előzőleg Puskás Ferenc (Real Madrid) 1959-ben, 1960-ban és 1966-ban, Guttmann Béla a Benficával 1961-ben és 1962-ben, Kovács István (Ajax) 1972-ben és 1973-ban, Bölöni László és az edző Jenei Imre (Steaua) 1986-ban a BEK-ben ért a csúcsra, míg a hölgyeknél Jakabfi Zsanett (Wolfsburg) 2013-ban és 2014-ben, Marozsán Dzsenifer (Frankfurt, Lyon) pedig 2015-ben, 2017-ben, 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban nyert BL-t.

„Jelen pillanatban az életminőségem nagyon jó egyensúlyban van a szakmámmal – kezdte Lőw Zsolt.Háromgyermekes családapa vagyok, és most, közel egy évvel ezelőtt született egy pici kislányom, és azt is tudjuk, hogy egy vezetőedzői feladat még több stresszel és felelősséggel jár, és fejben még kevesebbet tud az ember otthon lenni. Így is annyi időt és energiát vesz el a családomtól a futball már hosszú évtizedek óta, hogy nagyon gondolkozom rajta, megéri-e nekem, hogy esetleg a családommal töltött idő rovására menjen, hogy sokkal nagyobb felelősséget vállalok, és amikor otthon vagyok, akkor sem tudok igazából otthon lenni fejben. És akkor még jönnek a telefonok a sportigazgatóval, a tulajdonossal, a játékosokkal, a menedzserekkel, az újságokkal...”

„Most nagyon jól megy, az ember egyre magasabbra lép, egyre nagyobb sikereket ér el pályaedzőként, és picit azon gondolkozom, hogy érdemes-e visszalépni egyet vagy kettőt, mondjuk elvállalni egy Bundesliga-csapatot, ami viszont sokkal nagyobb felelősséggel és téttel jár. Alkalmas vagyok-e rá mint ember az emberi kvalitásaim alapján arra, hogy nagyon komoly döntéseket meghozzak, naponta konfliktusokat éljek meg, és harcokba menjek bele? Nem biztos, hogy szeretném” – ecsetelte Thomas Tuchel magyar segítője, aki jelenleg a Balaton partján tölti szabadságát.

A magyar szakember nézői kérdésre elárulta, a közvélemény szerint az Aranylabda elnyerésére is esélyes N'Golo Kantét annak idején szerették volna szerződtetni a Paris Saint-Germainbe, de most már tökéletesen érti, hogy a Chelsea miért ragaszkodott hozzá (és ragaszkodik hozzá jelenleg is) foggal-körömmel.

A teljes beszélgetés a lejátszóra kattintva hallgatható meg!