Chelsea: megvették a Napoli szenegáli középhátvédjét – hivatalos

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.07.16. 08:22
null
Kalidou Koulibaly nyolc évet játszott a Napolinál (Fotó: AFP)
A Chelsea a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megvásárolta a Napoli szenegáli válogatott labdarúgóját, a középhátvédként bevethető Kalidou Koulibalyt. A londoni klub a hírek szerint csaknem 40 millió eurót fizet a rutinos belső védőért.

 

Kalidou Koulibaly közelgő klubváltásának híréről az átigazolási ügyekben mindig jól értesült Fabrizio Romanóra hivatkozva szerdán már beszámoltunk. A 31 éves szenegáli belső védő négyéves szerződést kötött a Chelsea-vel, amely az olasz transzferguru nem megerősített információi szerint 38 millió euróért (plusz kétmillió euró bónusz) vette meg.

Koulibalyra nagy szüksége volt a londoni klubnak, hiszen a nyáron Antonio Rüdiger (Real Madrid) és Andreas Christensen (FC Barcelona) is távozott a középhátvédek közül. Az afrikai futballista a „kékek” második nyári szerzeménye a Manchester Citytől megvásárolt Raheem Sterling után.


Koulibaly már csatlakozott is az Egyesült Államokban túrázó Chelsea-hez. A játékos a klub hivatalos honlapjának elmondta, megkönnyítette a döntését, hogy az átigazolása előtt honfitársával, Édouard Mendyvel, valamint korábbi nápolyi csapattársával, Jorginhóval is egyeztetett. „Mindig is az volt az álmom, hogy a Premier League-ben játsszak. A Chelsea először 2016-ban akart megszerezni, de akkor ez nem valósult meg. Most, miután megint bejelentkeztek értem, elfogadtam az ajánlatot, mert nagyon szerették volna, ha hozzájuk igazolok” – tette hozzá Koulibaly.

A szenegáli válogatottal Afrika-kupa-győztes védő nyolc év alatt összesen 317 tétmérkőzésen lépett pályára a Napoliban, s 2016 és 2019 között sorozatban négyszer is bekerült az idény álomcsapatába a Serie A-ban.


A Chelsea szombat hajnalban a 18 éves angol támadó, Omari Hutchinson szerződtetését is bejelentette, ő a városi rivális Arsenaltól érkezett a „kékekhez”. A jamaicai származású ifjú labdarúgó az „ágyúsok” felnőttcsapatában tétmeccsen nem mutatkozhatott be.

Omari Hutchinson (balra) elsősorban a támadósor jobb szélén bevethető (Fotó: chelseafc.com)
Omari Hutchinson (balra) elsősorban a támadósor jobb szélén bevethető (Fotó: chelseafc.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik