Chelsea: Lukaku klubrekordot jelentő összegért érkezik – sajtóhír

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.07. 18:43
null
Romelu Lukaku klubrekordot jelentő összegért csatlakozhat a Chelsea-hez (Fotó: AFP)
Szerdán beszámoltunk róla, hogy az Inter visszautasította a Chelsea 100 millió eurós átigazolási ajánlatát, amelyet az angol klub a korábbi futballistájáért, Romelu Lukakuért tett. Az átigazolási hírekben jártas olasz újságíró, Fabrizio Romano szombaton ugyanakkor arról értesült, hogy a „kékek” új, 115 millió eurós licitjére már nem tudott nemet mondani az olasz klub vezetősége.

 

A 2020–2021-es idényben Bajnokok Ligája-győzelemig jutó Chelsea első, 100 millió eurós (és Marcos Alonso játékjogát tartalmazó) ajánlatára nemet mondott az Inter, ám Fabrizio Romano szerint szombaton megegyeztek a felek: a londoni klub 115 millió eurót sem sajnál Romelu Lukakuért, akinek 12 millió eurós fizetést, hosszú távú szerződést és egyéb – egyelőre ismeretlen – bónuszokat biztosítana.

Az olasz sportújságíró hozzáteszi, hogy a Barcelonától távozó Lionel Messi átigazolása nem került szóba a „kékeknél”.

Ezzel a transzferrel a belga játékos a Serie A történetének legdrágábban értékesített játékosává válna – a jelenlegi rekordot Paul Pogba tartja, akiért a Manchester United 2016-ban 105 milliót fizetett a Juventusnak. A csatár egyébként klubrekordot jelentő összegért csatlakozhat a Chelsea-hez – Kai Havertzet 80 millió euróért szerződtette a klub –, noha a brit transzfercsúcsot a Manchester City által frissen igazolt Jack Grealish tartja 117.5 millió euróval.

Lukaku 2011 és 2014 között már volt a Chelsea játékosa, de csak 15 tétmérkőzésen lépett pályára, s a londoniak a West Bromwichnak, majd az Evertonnak is kölcsönadták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik