Több német szakportál is arról számolt be, hogy a 26 éves támadó fizetésének a feléről is hajlandó lenne lemondani annak érdekében, hogy kölcsönjátékosként újra korábbi csapatában futballozhasson.

Werner több játéklehetőséghez szeretne jutni azért, hogy kiharcolja helyét a téli világbajnokságon a német válogatottban, a Chelsea-ben azonban egyáltalán nem biztos a pozíciója.

Az 53-szoros válogatott támadó 2016 és 2020 között erősítette a lipcsei csapatot, amelynek színeiben 158 tétmérkőzésen 93-szor volt eredményes és 40 gólpasszt adott.

A három magyar válogatott labdarúgót – Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot – foglalkoztató RB Leipzig állítólag szívesen látná Wernert, ha sikerülne megegyezni a Chelsea-vel a kölcsönszerződésről.

A Sky Italia olasz újságírója, Fabrizio Romano úgy értesült, a Chelsea sem gördít akadályt a német válogatott támadó távozása elé. A transzferguru hozzátette: a Juventus is versenyben van Wernerért – a torinóiak szeretnének még egy támadót igazolni az új idény kezdete előtt.