Chelsea: lecserélték, felült a csapatbuszra, Lampard kivágta a keretből – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2020.09.29. 16:10
null
Főhet Marcos Alonso feje (Fotó: AFP)
A The Athletic forrásai szerint könnyen lehet, hogy utolsó meccsét játszotta hétvégén a Chelsea-ben Marcos Alonso. A spanyol válogatott bal oldali hátvédet a szünetben cserélte le Frank Lampard a West Bromwich Albion elleni (3–3) bajnokin, a futballista viszont ezt követően nem követte a szokásos protokollt, hanem durcásan felszállt a csapatbuszra ahelyett, hogy a társakkal együtt a stadionban nézte volna végig, ahogy a londoniak 0–3-ról visszakapaszkodnak.

„Lampardot még sosem látták ennyire idegesnek. Szabályosan őrületbe jött Alonso miatt” – idézi a The Athletic a Chelsea kötelékébe tartozó, meg nem nevezett forrását. A spanyol játékos ahelyett, hogy követte volna a klub, illetve a Premier League szervezői által a koronavírus miatt előírt protokollt, a második félidőben nem ült fel csapattársai közé a lelátóra, hanem inkább engedély nélkül elhagyta a stadiont és felszállt a Chelsea csapatbuszára a beszámolók szerint.

„Meg lennék döbbenve, ha valaha még játszana a csapatban” – tette hozzá a forrás. Angol sajtóhírek szerint Lampard példás büntetést adna a játékosnak – ami minden bizonnyal túlmutat majd némi fizetésmegvonáson. A különböző források eltérő módon múlt vagy jövő időben számolnak be arról, hogy a védő kikerül(t) a Chelsea keretéből.

Alonso ugyan kezdőként lépett pályára a Premier League új idényének első három fordulójában, ám ebben annak is szerepe volt, hogy a nyári átigazolási időszakban a Leicester Citytől 50 millió fontért szerződtetett Ben Chilwell sérülten érkezett a klubhoz. Alonso és Chilwell mellett ráadásul az olasz válogatott Emerson Palmieri is Lampard rendelkezésére áll, így komolyabb kockázat nélkül teheti ki fegyelmi okokból a csapat keretéből a spanyol bekket.

Alonso 2016-ban a Fiorentinától érkezett a londoniakhoz, 23 millió fontot fizettek ki érte. Azóta 152 meccset viselte a Chelsea mezét, védő létére 22 gólja és 18 gólpassza is van a csapatban. A jelenlegi szerződése 2023-ig szól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik