Chelsea: Lampard szerint scolaris a hangulat, Ancelotti nyugodt

Vágólapra másolva!
2011.01.14. 18:38
Carlo Ancelotti, az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában önmagához képest rosszul szereplő Chelsea menedzsere elismerte, hogy megcsappant a játékosok önbizalma, de szerinte még mindig van visszaút.

Ancelotti azt követően beszélt erről, hogy újságírók szembesítették egyik kulcsembere, Frank Lampard nyilatkozatával. A középpályás úgy véli: a helyzet kissé emlékeztet a 2009 eleji időszakra, a Luiz Felipe Scolari menesztése előtti napokra. „Elveszítettük a hitünket, hogy minden meccset megnyerhetünk. Márpedig ezt a fajta önbizalmat nehéz visszaszerezni" – vont párhuzamot Lampard a két időszak között.

„Ezek nem jó hírek – reagált Ancelotti viccesen Lampard szavaira. – Lehet, hogy hasonló az atmoszféra, de képesek vagyunk továbblépni. Én támogatom a játékosokat, ők meg engem. Nem tudom, Scolarival milyen volt a hangulat, de én nagyon jól érzem magam a játékosokkal."

Az állása miatt nem nyugtalankodó Ancelotti úgy véli, a futballisták rossz hangulatának egyedül az eredménytelenség lehet az oka, ám az e heti edzések alapján is csak azt állíthatja: már a hét végi bajnokin van remény a rossz sorozat feledtetésére.

Amúgy Lampard is kijelentette: bár felesleges takargatni a kétségeket és az önbizalomvesztést, összefogással, az edzőt támogatva még megmenthető az idény. A Chelsea jelenleg a Premier League ötödik helyén áll, lemaradása kilenc pont az – egy mérkőzéssel kevesebbet játszó – éllovastól, a Manchester Unitedtől. A londoni kékek szombaton a Blackburnt fogadják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik