Chelsea: közleményt adtak ki – Abramovics tagadja a vádakat

Vágólapra másolva!
2022.05.05. 19:46
null
Hivatalos közleményt adott ki a Chelsea (Fotó: Getty Images)
Továbbra is zajlik a Premier League-ben szereplő Chelsea eladási folyamata, amely kapcsán az elmúlt hetekben rengeteg különböző információ jelent meg a brit sajtóban. Ezekre kívánt most reagálni Roman Abramovics, a klub jelenlegi tulajdonosa. 


Az orosz-ukrán háború kirobbanását követően csak napok teltek el, amikor a Chelsea milliárdos orosz tulajdonosa, Roman Abramovics bejelentette: eladja a klubot. Később erre már kötelezték is a brit kormány orosz oligarchákkal szemben kivetett szankciói.

Az eladási folyamat továbbra is zajlik, számos ajánlat érkezett már a klubért, a brit sajtóban pedig egyre több, egymásnak ellentmondó információ jelenik meg az üggyel kapcsolatban. A Chelsea csütörtökön (ma) hivatalos közleményt adott ki, melyben Abramovics szóvivőjén keresztül reagált ezekre a pletykákra.

„Abramovics úr azon szándéka, hogy a Chelsea eladásából származó bevételt jótékony célra szeretné felajánlani, továbbra sem változott. A tulajdonos sosem kérte a klubot az általa jóváhagyott kölcsön visszafizetésére, és nem emelte meg a klub árát az ajánlattételek előtti utolsó pillanatokban. Az ilyen, s ehhez hasonló feltételezések, találgatások, állítások teljességgel hamisak. Bár az eladás bejelentése óta számos körülmény megváltozott, Abramovics úr továbbra is elkötelezett amellett, hogy megfejelő tulajdonos találjon szeretett klubjának” – áll az orosz tulajdonos szóvivőjének levelében.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik