Chelsea: gól és gólpassz az El-ben, Sarri szerint mégsem elég jó a bajnokikhoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.30. 11:05
null
Hudson-Odoi egyelőre az El-ben kap lehetőséget (Fotó: AFP)
A Chelsea 4–0-ra nyert a PAOK ellen az Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában. A találkozó egyik hőse londoni szempontból a 18 esztendős Callum Hudson-Odoi volt, aki egy gólt és egy gólpasszt jegyzett az összecsapáson. Maurizio Sarri vezetőedző szerint ez a teljesítmény azonban a Premier League-hez még kevés.

Bár a brit sajtót lenyűgözte a 18 esztendős Callum Hudson-Odoi PAOK elleni teljesítménye, Maurizio Sarri, a londoniak vezetőedzője igyekezett lehűteni a kedélyeket a csütörtök esti Európa-liga-mérkőzés után. Szerinte még korai a bajnoki mérkőzéseken is csapatba követelni a Chelsea felnőttjei között lejátszott nyolcadik tétmérkőzésén első gólját megszerző szélsőt.

„Kérdéses számomra, hogy mire lenne képes jelenleg a Premier League-ben egy olyan nagy klubban, mint a Chelsea. Fontos, hogy időt adjunk neki. Két-három éven belül, talán csak kettő, a világ egyik legjobbja válhat belőle” – jelentette ki Sarri a 4–0-ra megnyert találkozó után.

Hudson-Odoi hivatalosan idén nyáron került fel a Chelsea első számú keretéhez, ahol a húszas mezszámot kapta, ugyanakkor a Premier League-ben már az előző idényben, még Antonio Conte irányítása alatt bemutatkozhatott.

Sarri kinevezése óta a Community Shield döntőjében, valamint három Európa-liga-csoportmeccsen kapott lehetőséget, bajnokin viszont még nem. Az olasz tréner szavai alapján legközelebb jó eséllyel a Mol Vidi FC ellen, az El-csoportkör utolsó El-mérkőzésén bizonyíthat majd.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
L-CSOPORT
Chelsea (angol)–PAOK (görög) 4–0 (Giroud 27., 37., Hudson-Odoi 60., Morata 78.)

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
BATE Boriszov (fehérorosz)–Mol Vidi FC 2–0 (Szignyevics 22., Ivanics 85.)

AZ L-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 5 5
10–1 +9 15
2. BATE Boriszov 5 2 3 6–8 –2 6
3. MOL VIDI FC 5 2 3 3–5 –2 6
4. PAOK 5 1 4 4–9 –5 3

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik