Chelsea: eldőlt Thomas Tuchel sorsa – hivatalos

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.06.04. 13:49
null
További két évre marad a Chelseanél Thomas Tuchel (Fotó: AFP)
Hivatalos oldalán jelentette be a Chelsea, hogy életbe lépett a Thomas Tuchel szerződésében található kétéves hosszabbítási záradék, így továbbra is a német tréner irányítja a londoni együttest.

 

A német szakember még januárban vette át a csapat irányítását, amellyel bejutott az FA-kupa döntőjébe – amit aztán 1–0-ra elveszített a Leicester City ellen –, megnyerte a Bajnokok Ligáját – a Manchester City elleni 1–0-s győzelmével –, valamint a negyedik helyen végzett a bajnokságban.

„Nem tudnék ennél jobb lehetőséget elképzelni egy szerződéshosszabbításra. Nagyon hálás vagyok a tapasztalatért, amit itt szereztem, és nagyon örülök, hogy a Chelsea-család tagja maradhatok. Már a következő céljainkra gondolunk tele ambícióval” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának Thomas Tuchel. A klub igazgatója, Marina Granovszkaja hozzátette, hogy amikor a tréner januárban aláírt, akkor még sok mérkőzés hátravolt az idényből, de ő zökkenőmentesen vágott bele a munkába és a Chelsea-család szerves része lett.

Thomas Tuchel irányítása alatt 30 mérkőzésen 19 győzelem mellett csupán öt veresége volt az együttesnek, és csupán 16-szor vették be a londoni gárda kapuját.

A német tréner szerződéshosszabbításával több stábtag, így Lőw Zsolt is marad a Chelsea-nél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik