Chelsea: „Csak február van!” – Tuchel reakciója a Haaland-pletykákra

Vágólapra másolva!
2021.02.11. 14:32
null
Thomas Tuchel egyelőre a saját játékosaiból szeretné kihozni a maximumot (Fotó: AFP)
A brit sajtóban rendre felröppen a pletyka, mely szerint a Chelsea örömmel szerződtetné Erling Haalandot, valamint Dayot Upamecanót. Mindkét játékos a Bundesligában futballozik jelenleg – egy valami pedig biztos, Tuchelnek kiterjedt kapcsolathálózata van arrafelé.

 

A FourFourTwo cikkében felidézi, az RB Leipzigben futballozó Upamecano szerződése tartalmaz egy állítólagos záradékot, ennek fejében idén nyáron 38 millió euróért cserébe válthat klubot. Ám hiába kedvező az átigazolási díj, a Chelsea helyzete nem könnyű, korábban a Tottenhamet, a Liverpoolt és a Manchester Unitedot is a lehetséges kérők közt említették, újabban pedig a Bild és a Kicker cikkezett arról, hogy a német rekordbajnok, Bayern München elfogadta a Leipzig feltételeit és megállapodott a kivásárlási díj kifizetéséről.

Haaland is mozgásba lendülhet – írja az FFT – főleg, ha az utóbbi hónapokban szenvedő Borussia Dortmiund nem tudja kvalifikálni magát a Bajokok Ligájába. Ő múlt januárban 20 millió euróért lett a BVB-é.

„Még csak február van, még nagyon sok minden történik addig (az átigazolási piac megnyitásáig – a szerk.). Ahogy ismernek, vagy talán még jobban megismernek majd, tudni fogják, nem fogok más klubok játékosairól nyilvánosan beszélni, amíg szerződésben állnak az adott csapattal. Ez is a tisztelet egy jele, tisztelnünk kell őket, és még inkább, tisztelnünk kell a saját játékosainkat. Most a saját védőinkre és támadóinkra koncentrálunk, őket szeretnénk eltolni a határaikig. Minden más zárt ajtók mögött dől majd el” – reagált a pletykákra Tuchel.

A német tréner később hozzátette, úgy látja, ahhoz, hogy nyáron komolyabb összeget fektessenek be új játékosok szerződtetésébe el is kell majd adniuk futballistát, futballistákat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik