Chelsea: Auschwitzba küldenék a rasszista drukkereket

Vágólapra másolva!
2018.10.12. 17:46
Roman Abramovics, a Chelsea labdarúgócsapatának tulajdonosa egyedi ötlettel állt elő: nem tiltaná ki a rasszista drukkereket a Stamford Bridge-ről, inkább Auschwitzba küldené őket.

A Chelsea zsidó származású orosz tulajdonosa úgy érzi, a jelenlegi szabályok és eltiltások semmilyen hatást nem érnek el, így újításra van szükség.

„Ha kitiltod az embereket a stadionból, azzal még nem változtatod meg a viselkedésüket. Ezzel a módszerrel viszont esélyt kapnak, hogy átgondolják, mit is tettek, és változtassanak” – beszélt a The Sunnak Abramovics ötletéről Bruce Buck, a Chelsea elnöke.

Abramovics auschwitzi túrára küldené a Chelsea rasszista drukkereit (Fotó: Twitter)
Abramovics auschwitzi túrára küldené a Chelsea rasszista drukkereit (Fotó: Twitter)

Abramovics tervei szerint a rasszista szurkolók így választhatnának. Az első opció, hogy soha többet nem léphetnek be a Stamford Bridge-re, a második, hogy elutaznak a korábbi koncentrációs tábor helyszínére, és részt vesznek egy túrán.

Az út részletei egyelőre nem tisztázottak, csak az ötlet van meg, amelyet Abramovics akkor talált ki, mikor nemrég Auschwitzba látogatott a klub vezetőségével és néhány szurkolóval egy megemlékezésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik