Chelsea: Aubameyang is a kiszemeltek között van – sajtóhír

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.04.25. 13:28
null
Aubameyang nem sokára a Chelsea színeiben fog futballozni? (Fotó: AFP)
A Premier League-ben szereplő Chelsea érdeklődik Pierre-Emerick Aubameyang iránt, akinek a jövő nyáron lejár a szerződése az Arsenalnal – írja az espn.com.

 

Az ESPN értesülései szerint a Chelsea érdeklődik Aubameyang iránt, s a nyáron minden bizonnyal ajánlatot is tesz a labdarúgóért.

Állítólag Frank Lampard mindenképp szeretne egy csatárt, hiszen Olivier Giroud és Michy Batshuayi jövője erősen kérdéses a klubnál. A legfőbb kiszemelt a Lyon francia támadója, Moussa Dembélé, de Timo Wernert is figyelik Lampardék (igaz, érte inkább az FC Barcelona és a Liverpool harcolhat majd).

Amennyiben Dembélét nem sikerül szerződtetni, Aubameyang lehet az alternatív megoldás a Chelsea számára. A gaboni támadónak a jövő nyáron jár le a szerződése, így nagy döntés előtt áll, amelyet „tanácsadói” sem könnyítenek meg: Paul Merson szerint maradnia kellene az Arsenalban, míg a Gaboni Labdarúgó-szövetség elnöke úgy véli, egy nagyobb ambíciókkal rendelkező klubhoz igazolhatna.

Az Arsenal nem szeretne ismét úgy járni, mint Aaron Ramseyvel, aki ingyen távozott az Emirates-ből, miután lejárt a szerződése, tehát benne van a pakliban, hogy piacra teszik a gaboni csatárt. Az eredeti tervek szerint Mikel Arteta és a vezetőség tárgyalni szeretett volna Aubameyanggal az idény végén, ám a koronavírus-járvány ezt keresztülhúzta, és a szakértők szerint minél tovább tart ez az állapot, annál nagyobb az esélye annak, hogy máshol folytatja a 30 éves csatár.

Egyelőre nem tudni, hogy az Arsenal képes lenne-e eladni a legjobb játékosát a városi rivális Chelsea-nek, amelynél úgy tekintenek Aubameyangra, mint Dembélé olcsóbb verziójára – a francia támadó értéke 70 millió, a gabonié nagyjából 40-50 millió font körül mozog, igaz, a fizetése jóval magasabb lenne, mint a fiatal csatárnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik