Chelsea: Amíg van elég mezünk, és csapatbuszunk, küzdeni fogunk – Tuchel

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.11. 10:50
null
A szankciókkal sújtott londoniak menedzsere a Norwich Cityvel vívott győztes meccs után nyilatkozott (Fotó: AFP)
Mint ismert, rendkívül nehéz helyzetbe került a Premier League-ben szereplő, BL-címvédő Chelsea, miután az Egyesült Királyság több másik orosz oligarcha mellett a tulajdonosát, Roman Abramovicsot is súlyos szankciókkal sújtotta. Az embert próbáló helyzet ellenére a londoniak csütörtökön 3–1-re legyőzték a Norwich Cityt, s a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Thomas Tuchel menedzser biztosított mindenkit, továbbra is küzdeni fognak.

 

Amellett, hogy nem hosszabbíthat szerződést a játékosaival, nem igazolhat új futballistákat, nem árusíthat bevételi forrást jelentő termékeket (jegyeket sem), ideiglenesen még a főszponzora is felfüggesztette az együttműködéséta Chelsea-vel, így a Three nevű telekommunikációs cég logója lekerült a klub mezéről – erre is reagált Thomas Tuchel a győztes találkozót követő sajtótájékoztatón.

„Amíg van elég mezünk, és egy buszunk, ami elszállít bennünket a mérkőzésekre, itt leszünk, és keményen fogunk küzdeni″ – idézte a BBC Thomas Tuchelt, aki a szankciók ellenére boldog a londoniak kispadján, ám aggódik a klub jövője miatt.

„Napról napra elviseljük, amit kell. Tegnap nem gondoltam volna, hogy ilyen büntetésekkel kell szembenéznünk, holnap pedig nem tudom, mi fog történni.

A Chelsea-vel az első idényében Bajnokok Ligáját nyerő Tuchel hozzátette, bízik benne, hogy a felelősök megoldást találnak a problémájukra, és gond nélkül befejezhetik az idényt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik