Championship: újabb pontlevonás, szinte biztosan kiesik a Derby

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.11.16. 12:18
null
Nagy bajban van a Derby County (Fotó: Getty Images)
A Championshipben szereplő Derby Countytól további kilenc pontot vont le az Angol Labdarúgó-szövetség (FA), miután a klub elismerte, hogy megsértette a liga pénzügyi szabályzatát. A rendkívül nehéz anyagi helyzetben lévő Derbytől így már összesen 21 pontot vontak le, s jelenleg –3 ponttal áll a tabella utolsó helyén.

Hónapok óta köztudott, hogy rendkívül nehéz anyagi helyzetben van az 1884-ben alapított, nagy tradíciókkal bíró Derby County, amely jelenleg az angol másodosztályban, a Championshipben szerepel.

A klubtól korábban már 12 pontot levont az FA a pénzügyi szabályok megsértése miatt, ezúttal azonban – hasonló indokok miatt – újabb 9 pontos levonással sújtották a Derbyt. A Manchester United és az angol válogatott korábbi klasszisa, Wayne Rooney irányítottagárda így jelenleg –3 ponttal áll a Championship utolsó helyén, s 18 pont a lemaradása a 21., még bennmaradást érő helyen álló Peterbouroughoz képest – tehát gyakorlatilag lehetetlen helyzetbe került.

A Derby egy további, felfüggesztett hárompontos levonást is kapott a liga jövedelmezőségi és fenntarthatósági (P&S) szabályainak megsértése miatt. Ez akkor lép életbe, ha a klub nem tesz eleget az évad hátralévő részére vonatkozó költségvetési feltételeknek.

A „kosok” 1884 óta íródó történelme során mindössze négyszer fordult elő, hogy a klub nem az első, vagy a másodosztályban szerepelt, ez azonban hamarosan újra megtörténhet.

A Derby vezetőedzője, Rooney szeptemberben így nyilatkozott a csapat helyzetéről és a saját jövőjéről: „Harcolni fogok a klubért. Nem hagyom magukra a bajban a dolgozókat, hiszen szükségük van egy vezetőre. Elkötelezett vagyok az egyesület mellett."


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik