Championship: nyert a Bournemouth, ő a másik biztos feljutó

Vágólapra másolva!
2022.05.03. 22:07
null
Kieffer Moore fellőtte a Bournemouth-t a Premier League-be (Fotó: Bournemouth)
Az angol labdarúgó-bajnokság (Championship) második helyén álló Bournemouth egy korábbról elmaradt mérkőzésen 1–0-ra legyőzte a tabellán harmadik Nottingham Forestet, ezzel az utolsó kör előtt biztossá vált, hogy a Fulham után másodikként ő jut fel a Premier League-be.

Az első félidőben a Nottingham játszott valamivel veszélyesebben, gólra azonban az ötből egyik kísérletét sem tudta váltani. A második játékrészben viszont fordult a kocka, a Bournemouth átvette az irányítást, és ennek a 83. percben lett meg az eredménye, a mostani idényben a mindössze harmadik meccsén szereplő Kieffer Moore állította be az 1–0-s végeredményt, és találatával fellőtte csapatát a Premier League-be.

A lefújás pillanatában a szurkolók azonnal ellepték a pályát, és együtt ünnepeltek a játékosokkal:

A Bournemouth legutóbb a 2019–2020-as idényben szerepelt az első osztályban, akkor a 18. helyen zárt, így esett ki.

A legendás Nottinghamnek sem kell letennie arról, hogy 23 év után visszatér az élvonalba, biztos, hogy a harmadik vagy a negyedik helyen zár, tehát a Championship-playoffban megküzdhet a maradék egy feljutást érő helyért.

CHAMPIONSHIP
A 33. FORDULÓBÓL ELMARADT MÉRKŐZÉS
Bournemouth–Nottingham Forest 1–0
(K. Moore 83.)
Az élcsoport: 1. Fulham 90 pont, 2. Bournemouth 85, 3. Nottingham 79, 4. Huddersfield 79, 5. Sheffield United 72, 6. Luton 72, 7. Middlesbrouh 70, 8. Millwall 69

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik