Championship: az MU legendája vette át a Boro irányítását – hivatalos

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2022.10.24. 17:56
null
Carrick edzői karrierjének első komoly megmérettetésére készül (Fotó: Getty Images)
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Middlesbrough FC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a Manchester United korábbi ikonikus alakja, Michael Carrick veszi át a csapat irányítását.


Az MU egykori kulcsembere annak a Chris Wildernek az utódja a Middlesbrough kispadján, akit a vezetőség még október 3-án menesztett, miután a csapat az első tizenegy bajnokijából ötöt is kikapott. Carrick munkáját elsősorban Jonathan Woodgate fogja segíteni, aki a klub akadémiáján nevelkedett, profi játékosként pedig két ízben is megfordult a gárdánál.

A Boro elnöke, Steve Gibson meg van győződve arról, hogy Carrick a megfelelő választás ahhoz, hogy a csapat végre elinduljon felfelé a tabellán:

„Számos név került szóba, amikor a lehetséges vezetőedzőkről beszélgettünk. Egytől egyik lenyűgöző szakemberek, de Michael bizonyult a tökéletes jelöltnek. Michael értékrendje megegyezik a miénkkel, közösek az ambícióink” – nyilatkozta a klubelnök az egyesület hivatalos weboldalának.

Carrick zöldfülűnek számít a vezetőedzői posztot illetően, hiszen korábban még nem dolgozott állandó trénerként. A Manchester Unitednél José Mourinho és Ole Gunnar Solskjaer munkáját is segítette, míg megbízott menedzserként három találkozón át irányította a manchesterieket Solskjaer menesztése után.

A Middlesbrough 21. helyen áll a Championship táblázatán, így jelenleg a bennmaradása is veszélyben forog. Carrick szombaton, a Preston otthonában debütálhat a kispadon.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik