Championship: előnyben a Leeds és az Aston Villa

Vágólapra másolva!
2019.05.11. 21:17
Az Aston Villa hátrányból győzött 2–1-re a West Bromwich Albion ellen a birminghami derbin, míg a Leeds United idegenben verte 1–0-ra a Derby Countyt, az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) Premier League-be kerülésért zajló rájátszásának elődöntőbeli első mérkőzésén.

A West Bromwich jól kezdte a mérkőzést, Dwight Gayle góljával már a 16. percben előnybe kerültek a vendégek. Az eredmény sokáig nem változott, a 75. percben azonban Conor Hourihane bombagóljával kiegyenlített a Villa. Csupán négy perccel később már a vezetést is átvette, a Chelsea-től kölcsönben lévő Tammy Abraham tizenegyesének köszönhetően. A 88. percben a WBA tíz emberre fogyatkozott, miután Gayle nagy lendülettel csúszott rá a hazaiak kapusára, így kiállította a játékvezető. A hazaiak végül megtartották 2–1-es előnyüket a hármas sípszóig. Dwight Gayle góljával már a 16. percben előnybe kerültek a vendégek. Az eredmény sokáig nem változott, a 75. percben azonban Conor Hourihane bombagóljával kiegyenlített a Villa. Csupán négy perccel később már a vezetést is átvette, a Chelsea-től kölcsönben lévő Tammy Abraham tizenegyesének köszönhetően. A 88. percben a WBA tíz emberre fogyatkozott, miután Gayle nagy lendülettel csúszott rá a hazaiak kapusára, így kiállította a játékvezető. A hazaiak végül megtartották 2–1-es előnyüket a hármas sípszóig.

A rájátszás másik meccsén a Leeds United látogatott a Derby County otthonába, ahol csupán egyetlen gól döntött. A győztes találatot Kemar Roofe szerezte, miután pazar labdát kapott a fiatal Jack Harrisontól (aki eredendően a Man. City labdarúgója), ő pedig higgadtan lőtt a jobb alsó sarokba, kialakítva ezzel a 0–1-es végeredményt.

A West Brom három nap múlva fogadja a városi rivális Aston Villát, míg a Derby egy nappal később utazik a Leedshez a rájátszás visszavágójára.

A Norwich City és a Sheffield United egyenes ágon feljutott a Premier League-be.

ANGLIA, RÁJÁTSZÁS A PREMIER LEAGUE-BE JUTÁSÉRT
Aston Villa–West Bromwich 2–1
Derby–Leeds 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik