Championship: 7–0-s sikerrel, történelmet írva bajnok a Fulham

Vágólapra másolva!
2022.05.02. 21:48
null
Nem volt kérdés ebben az idényben, hogy melyik az angol másodosztály legjobb csapata (Fotó: Twitter/Fulham Football Club)
Két héttel azután, hogy biztossá vált a feljutása a Premier League-be, a bajnoki címet is megszerezte az angol labdarúgó másodosztályban a Fulham – nem is akármilyen győzelemmel! Alekszandar Mitrovicsék hétfőn 7–0-ra kiütötték a playoffszereplésért harcoló, a tabellán jelenleg hatodik Luton Townt a Championship 45. fordulójában.

 

A Fulhamnek a bajnoki cím bebiztosításához mindenképpen nyernie kellett, ahhoz viszont nem feltétlenül, hogy történelmet írjon; a londoni együttes a mérkőzést megelőzően egyetlen találat választotta el a 100 gólos határtól és a rekordtól, ilyen sok gólt ugyanis korábban egy csapat sem szerzett az angol másodosztályban, amióta (2004) azt Championshipnek hívják.

A hétfői hetessel a Fulham már 106 találatnál jár ebben a bajnoki idényben – az utolsó fordulóban a Sheffield United ellen még növelheti góljai számát –, s ebből 43-at egymaga a Luton ellen duplázó Alekszandar Mitrovics, a csapat szerb gólvágója jegyzett.


Alekszandar Mitrovics hétfő este duplázott a Luton ellen (Fotó: Getty Images)
Alekszandar Mitrovics hétfő este duplázott a Luton ellen (Fotó: Getty Images)

Az sem mindennapos (vagy „mindenidényes”), hogy a Fulham három meccsét is 7–0-ra nyerte meg a Championship mostani kiírásában – a Luton előtt a Blackburnt és a Readinget is ilyen különbséggel intézte el.

Az automatikus feljutást érő második helyért az AFC Bournemouth (82 pont), a Nottingham Forest (79) és a Huddersfield Town (79) csatázik – előbbi két csapat kedden egymással csap össze egy korábbról elhalasztott mérkőzésen.

ANGLIA, CHAMPIONSHIP
45. FORDULÓ, hétfői mérkőzés
Fulham–Luton Town 7–0
Az élcsoport: 1. Fulham 90 pont (már bajnok), 2. AFC Bournemouth 82 (44 mérkőzés), 3. Nottingham 79 (44), 4. Huddersfield 79, 5. Sheffield United 72, 6. Luton Town 72, 7. Middlesbrough 70, 8. Millwall 69

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik