Jürgen Klopp hősnek tartja a Christian Eriksen megmentésében szerepet játszó Simon Kjaert (Fotó: AFP)
Klopp hősnek tartja az Eriksen megmentésében szerepet játszó Kjaert (Fotó: AFP)

 

A dán válogatott csapatkapitánya, Simon Kjaer kezdte meg az összeeső csapattársa ellátását, amíg a csapat orvosa megérkezett, s ezt követően is kivételes vezetői tulajdonságokról tett tanúbizonyságot, amikor játékostársaival körbeállták a szívinfarktust kapó Christian Eriksent – az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az orvosi csapat tagjait és Simon Kjaert is elnöki díjjal jutalmazta.

 
Aki megmentette Eriksen életét – Simon Kjaer, a hőssé vált dán óriás

Szerdán feltehetőleg pályára lép a 32 éves védő a Milan színeiben a Liverpool elleni BL-csoportmeccsen, a liverpooliak menedzsere pedig úgy érezte, nem mehet el szó nélkül Kjaer hőstette mellett.

Általában a saját játékosaimra koncentrálok, és nem az ellenfélre, de ma kivételt kell tennemolvasható Jürgen Klopp írása az angol klub hivatalos honlapján. – Ma valószínűsíthetően pályára lép ellenünk Simon Kjaer, akit mindenki tisztel a sportvilágban. Nagyon sok hőst avattunk aznap, de Simon megmutatta, hogyan kell helytállni a legkiélezettebb szituációban – a krízishelyzetekben ismerszik meg egy igazi vezér.”

„Úgy tudom, hogy Kjaer édesapja is Liverpool-szurkoló, s biztosan büszkeséggel tölti el, hogy a fia a megtestesítője a himnuszunknak, a »You'll Never Walk Alone-nak«.”  

Az 54 éves német szakember mellett a Pool csapatkapitánya, Jordan Henderson is elismerően írt Twitter-oldalán a hősről, akit személyesen szeretne köszönteni az Anfielden. 


BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT

21.00: Liverpool FC (angol)–AC Milan (olasz) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!