Barcelona: a Man. City nem Messit, hanem Kane-t akarja

Vágólapra másolva!
2021.08.06. 18:39
null
Pep Guardioláéknál nincs tervben Lionel Messi szerződtetése (Fotó: AFP)
Pep Guardiola, az angol bajnok Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője elismerte, hogy változatlanul nagyon szeretnék megszerezni Harry Kane-t, a Tottenham Hotspur válogatott csatárát, ugyanakkor a katalán szakvezető kizárta, hogy náluk folytatná pályafutását Lionel Messi.

 

HOVA TOVÁBB?

Fabrizio Romano olasz sportújságíró és a spanyol sportsajtó információi szerint a Paris Saint-Germain vezeti a Messi megszerzéséért folyó versenyfutást – leginkább azért, mert egyelőre más nincs is versenyben. A párizsi sztárklubnál bizakodók az argentin klasszis szerződtetését illetően, és jelenleg azon dolgoznak, hogy megtalálják a módját Messi leigazolásának. A PSG játékosai a hírek szerint optimisták, Neymar különösen izgatott jó barátja esetleges érkezése miatt, állítólag még a 10-es mezről is lemondana a kedvéért.

„Mindannyian tudjuk, mi történt tegnap (csütörtökön) Messi és a Barcelona között, de mi jelenleg teljes mértékben a Troyes legyőzésére koncentrálunk. Nasszer (al-Kelaifi) és Leonardo keményen dolgozik azon, hogy megerősítse a csapatot” – nyilatkozta sejtelmesen Mauricio Pochettino, a PSG argentin vezetőedzője.

Az AS azt írja, Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa vezetőségi találkozót sürget a londoni klubnál, hogy átbeszéljék, megvalósítható-e Messi szerződtetése, de a Bajnokok Ligája-címvédő legfőbb célpontja továbbra is Romelu Lukaku, az Inter belga csatára.

Harry Kane annak ellenére szerepel továbbra is a City kívánságlistáján, hogy csütörtökön 100 millió fontért szerződtették a szintén válogatott támadó Jack Grealisht az Aston Villától. Guardiola pénteken újságíróknak kijelentette, hogy Kane átigazolása nem a Cityn, hanem a Tottenhamen múlik.

„Ő a Hotspur játékosa, és ha a Tottenham nem akar tárgyalni, akkor nincs mit tennünk” – mondta a spanyol szakember Kane-ről, aki a friss közleménye szerint pénteken edzésbe áll a Spursnél. A szakvezető egyúttal kizárta, hogy foglalkoznának Messi megszerzésével.

„Mindenkit meglepett Leo távozása, engem is beleértve. A Barcelona szurkolójaként szerettem volna, ha ott fejezi be a pályafutását, de ez sajnos nem volt kivitelezhető. Mi Jack Grealishre költöttük a pénzünket, neki adtuk a tízes mezt, mert meg voltunk róla győződve, hogy Messi marad a Barcánál. Éppen ezért nem is foglalkoztat bennünket a szerződtetésének gondolata” – jelentette ki Guardiola, aki a katalánok vezetőedzőjeként roppant sikeres éveket töltött el együtt Messivel, és még nemrégiben is a világ legnagyobb labdarúgójának nevezte a hatszoros aranylabdás argentin sztárt.

Messi távozását csütörtökön jelentette be az FC Barcelona, amelynek közlése szerint a 34 éves játékos megtartását a La Liga pénzügyi szabályai nem teszik lehetővé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik