Arsenal: Van Persie elárulta, ezért távozott anno az MU-hoz

Vágólapra másolva!
2019.05.27. 17:24
null
A 2012-es kép, amely tőrdöfésként hatott az Arsenal-szurkolókra: Van Persie a Manchester Unitedhez igazolt (Fotó: AFP)
A nemzetközi futball egyik nagy port kavaró átigazolása volt, amikor 2012-ben Robin van Persie az Arsenaltól a Manchester Unitedhez szerződött. A profi labdarúgástól a Feyenoord játékosaként alig két hete elbúcsúzó holland a BBC-nek elárulta, miért is távozott anno Londonból.

 

„Megértem, hogy a szurkolók dühösek voltak rám. Én voltam a csapatkapitány, a legeredményesebb játékos és harmadikként futottunk be abban az évben. De van olyan, hogy érzi az ember: új kalandra, új kihívásra van szüksége” – magyarázta Van Persie a BBC-nek adott hosszabb interjúban.

„Ha ezzel megbántottam az embereket, sajnálom. De ez vagyok én. Én hoztam meg azt a döntést, és kitartok mellette. Persze ez nem jelenti azt, hogy rossz szemmel néznék az Arsenalra.

„Kulcspillanatok után nehéz döntéseket kell hoznunk, ez pedig egy nagyon nehéz döntés volt. Ám ki kell tartanunk mellettük, én is ezt tettem. Tudom, hogy az ilyen döntésekkel nem járunk mindenkinek a kedvében, de már egy ideje megtanultam, hogy önmagamat kell adnom, nekem kell az életemmel kapcsolatos döntéseket meghoznom és elfogadnom.”

Az Arsenaltól való távozás után Van Persie három évig futballozott a Manchester Unitedben, onnan előbb a török Fenerbahcéhez távozott, majd utolsó idényére visszatért a Feyenoordhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik