Arsenal: távozott a brazil, semmit sem kért a 20.5 milliójából

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.08.30. 23:09
null
Willian nem marad tovább az Arsenalnál (Fotó: AFP)
Több mint 20 millió fontos fizetésről mondott le a brazil Willian, aki hétfőn felbontotta az Arsenallal kötött, 2023 nyaráig érvényes szerződését.

 

Willian heti bére 240 ezer font volt, ezt megkaphatta volna a következő két idényben is, vagy megegyezhetett volna egy olyan szerződésbontásról, amely révén busás végkielégítés üti a markát. A brazil azonban egyszerűen minden következmény vagy követelés nélkül megszüntette a szerződését a londoni klubnál, így megspórolt az Arsenalnak 20.5 millió fontot.

A 33 éves labdarúgó célja, hogy hazaszerződjön Sao Paulóba a Corinthianshoz, amely nem tudott volna átigazolási díjat fizetni, és 70 százalékkal alacsonyabb bért kínál neki az „ágyúsokhoz” képest.

Az Arsenal vezetőit a Sky Sport értesülései szerint lenyűgözte a Chelsea-től tavaly nyáron ingyen érkező Willian gesztusa.

A brazil 2007-ben hagyta el a Corinthianst, a Sahtar Doneck 14 millió eurót fizetett érte. Az Anzsi Mahacskala 2013 januárjában már 35 millióért vette meg, s fél évvel később ugyanennyiért adta tovább a Chelsea-nek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik