Az arsenal.news is Szoboszlai Dominikkel foglalkozik

 

A Football.london először is arról ír az Arsenal kapcsán, hogy a hétvégi, Leeds elleni 0–0-s bajnoki meccs is megmutatta, a támadójátékkal vannak problémái a csapatnak, hiányzik az ötletesség a középpályáról. Ezt orvosolandó már nyáron is szeretett volna támadó középpályást szerződtetni a klub, de nem sikerült megegyezniük a Lyon 22 éves, egyszeres francia válogatott játékosa, Houssem Aouar ügyében.

 
A középpályás szombaton nyilatkozott a Nemzeti Sportnak az elmúlt hetekről, míg menedzsere, Esterházy Mátyás a jövőjéről.
Szoboszlai Dominik: Elképesztő, mekkorát fordult velünk a világ egy év alatt

A portál szerint a januári átigazolási időszak első számú feladata az Arsenalnál, hogy találjanak egy játékost, aki hosszú távon be tudja tölteni azt a szerepet, amit korábban a német válogatott Mesut Özil játszott a londoniaknál, de jelenleg sérült, és már az előző idényben sem idézte korábbi önmagát, hiszen 23 tétmeccsen csupán egy gólig és három gólpasszig jutott.

Az Arsenal álomkiszemeltjeként említik Szoboszlai Dominiket, kiemelve a salzburgi középpályás Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményét (kiváltképp az Atlético Madrid elleni játékát), és azt, hogy főszerepet játszott a magyar válogatottban is az Izland elleni Eb-pótslejtezőn. A cikk hangsúlyozza, Szoboszlai a statisztikák szerint meccsenként átlagosan három kulcspasszt (gólhelyzetet teremtő átadás) és 2.3 kapura lövést jegyez. Ugyanakkor azt is hozzáteszi, hogy „Szoboszlai jelenleg az európai futball legizgalmasabb tehetsége”, akiért számos topklub is bejelentkezhet, így az Arsenal háttérbe szorulhat, hiába tudná kifizetni a hírek szerint a szerződésében szereplő 22.5 millió fontos kivásárlási árat.

Ezért van egy másik, jóval reálisabbnak, elérhetőnek tűnő kiszemeltje is a klubnak a Lille 23 éves, 27-szeres török válogatott játékmestere, Yusuf Yazici, aki a francia élvonalbeli csapatban 13 tétmeccsen kilenc gólt szerzett és két gólpasszt jegyzett ebben az idényben. Korábban Özil is méltatta Yazicit, akinek most a helyére szerződtetné az Arsenal.

Szoboszlai legközelebb szerdán, a Bayern München elleni, németországi BL-meccsen bizonyíthatja, nem véletlenül szolgáltat napi témát a jövője a nemzetközi sportsajtóban.