Arsenal: szerződést kötöttek a lengyel védővel – hivatalos

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.01.23. 20:40
null
Kiwior nagy erősítés lehet a védelemben (Fotó: Arsenal)
Az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Arsenal a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződést kötött a lengyel Jakub Kiwiorral.

 

A 22 éves védő a Speziától érkezett a londoni klubhoz. Kiwior kulcsember klubcsapatában, ráadásul a katari világbajnokságot is megjárta, amelyen hazája mind a négy meccsén kezdőként lépett pályára, s Lionel Messi vagy éppen Kylian Mbappé ellen bizonyíthatott. A fiatal belső védő ára sajtóhírek szerint bónuszokkal együtt 20 millió euró lehet, ami még akkor is jó üzletnek tűnik a londoniaktól, ha kezdetben csak csere lesz.

A klub hosszú távú szerződést kötött a játékossal, de nem hozták nyilvánosságra, hogy ez mekkora időtartamot jelent.

„Boldogok vagyunk, hogy pont került a szerződés végére Jakub Kiwiorral – mondta Edu, az Arsenal sportigazgatója. – Fiatal tehetség, akit egy ideje már figyeltünk. Már nagyon várjuk a közös munkát Jakubbal, és reméljük, töretlenül fejlődik tovább nálunk.

„Nagyszerű, hogy Jakub csatlakozott hozzánk – jelentette ki Mikel Arteta vezetőedző. – Sokoldalú, fiatal védő, aki megmutatta a Speziában és a lengyel válogatottban is, hogy nagy teljesítőképesség lakozik benne. Jakub az a játékos, aki minőségi erősítést jelent a védelemben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik