Arsenal: Mintha direkt engedték volna el a sztárokat – Sagna kifakadt

Vágólapra másolva!
2020.03.30. 14:14
null
Vajon miért hagyták távozni a legnagyobb neveket az Arsenalból? (Fotó: Twitter/Naija Avenue)
Az Arsenal egykori védője, Bacary Sagna őszintén beszélt arról, miért kellett távoznia 2014-ben a londoniaktól, valamint szót ejtett a klub botrányos átigazolási politikájáról is.

 

Bacary Sagna 2007-ben került az Arsenalhoz, és hamar megmutatta tehetségét. Gyorsan be is verekedte magát a kezdőbe, és a Premier League egyik legjobb szélső bekkjévé vált – 2008-ban és 2011-ben is bekerült az angol bajnokság legjobb tizenegyébe. Hét évet töltött el az Arsenalnál, összesen 284-szer lépett pályára a klub színeiben.

Miután 2014-ben lejárt a szerződése, az Arsenal hagyta ingyen távozni Sagnát, aki a Manchester Cityhez igazolt, s három évet húzott le a „kékeknél”.

Sagna jelenleg szabadügynökként él családjával Kanadában, s most őszintén beszélt arról, mik vezettek oda, hogy lejárjon a szerződése és ingyen lépjen le az Emirates-ből.

„Az első csapás az volt, amikor Fabregas eligazolt, aztán nem sokkal később Van Persie-t is eladta a klub. Olyan volt, mintha a vezetőség direkt engedte volna el a sztárokat. Senki sem értette miért ment el RVP, amikor karrierje csúcspontján volt az Arsenalban” – mondta Sagna a goal.com-nak.

„Alex Song is elment a Barcához, az is teljesen letört – ráadásul a francia médiából értesültem erről, nem is a klubtól” – folytatta a 37 éves védő.

„Ha igazán akarták volna, hogy maradjak, akkor nem igazoltam volna el. De akárcsak a többieknél, nem éreztem úgy, hogy meg akarnak tartani. Nem azt mondom, hogy körbe kellett volna ugrálniuk, de legalább kicsit tehettek volna azért, hogy úgy érezzem, fontos vagyok a klubnak. Hat évig futballoztam ugyanazzal a szerződéssel, egyszer sem kértem fizetésemelést” – öntötte ki a szívét Sagna.

„Csak akkor kezdtek el velem kommunikálni az új szerződésről, amikor a L'Équipe megkérdezett a hosszabbításról. Nem éreztem ezt természetesnek. Fájt, mint játékos, mint ember, ugyanis én mindig a legjobbamat nyújtottam, és 2008-tól 2014-ig egy pennyvel nem követeltem többet” – folytatta az egykori Arsenal-játékos.

Amikor 31 éves lett, a Manchester Cityt választotta – akárcsak több olyan Arsenal-játékos, mint Emmanuel Adebayor, Gaël Clichy és Samir Nasri. Sagna szerint a döntésben nem a pénz, sokkal inkább a trófeák játszottak szerepet.

„Boldog voltam az Arsenalnál. A szurkolók is énekelték, hogy maradjak. De képtelen voltam, hiszen fejben már máshol voltam – ott, ahol trófeákat nyerhettem” – szúrt oda a Manchester Cityben is futballozó játékos.

Sagna a 2013–2014-es idény végén tökéletesen búcsúzhatott el az Arsenaltól – az utolsó mérkőzésén, az FA-kupa döntőben a Hull CIty ellen kétgólos hátrányból 3–2-re fordított az akkori Wenger-csapat, így trófeával köszönt el az Arsenal-szurkolóktól. A Manchester Citynél nem jött össze a legnagyobb álma, ugyanis a Premier League-et soha nem tudta megnyerni – 2016-ban egy angol Ligakupa-sikert ünnepelhetett a manchesteri gárdával.

Sagna az elmúlt két szezont az MLS-ben töltötte a Montreal Impactnél, jelenleg nincs klubja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik