Arsenal: megvan az új nyolcas, Martin Ödegaard visszatért!

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.08.20. 09:17
null
Ödegaard visszatért Londonba (Fotó: AFP)
Az Arsenal a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy visszatért a csapathoz a tavaszi szezonban kölcsönjátékosként foglalkoztatott Martin Ödegaard. A Real Madrid korábbi futballistája a nyolcas mezben szerepel majd a londoniaknál.


A norvég labdarúgó összesen 20-szor lépett pályára az Arsenalban a tavasszal, ezzel abszolút alapembernek számított Mikel Arteta együttesében. Sorsa az elmúlt hetekben kérdéses volt, ám a londoniak többször jelezték, szívesen megtartanák, ha sikerül új egyezségre jutni a Real Madriddal. Az alku pedig mostanra megszületett...

Az Arsenal az átigazolási díjat nem hozta nyilvánosságra, ugyanakkor ha hinni lehet a brit sajtóhíreknek, mintegy 30-32 millió fontot fizethetett ki az angol klub első körben a Realnak.

A 30-szoros norvég válogatott játékos új szerződése – szintén sajtóértesülések szerint – 2025 nyaráig szól az Arsenallal.

A londoni csapat hivatalos bejelentése új információkban nemigen bővelkedik, mint a jövőt érintő tényt annyit rögzítenek, hogy az előző idényben hordott 11-es számú szerelés helyett a 8-as számú mezt viseli majd.

Az előző nyolcas szintén egy Realtól igazolt futballista volt, Dani Ceballos.

Ödegaard 2015-ben, 16 esztendősen került Madridba, ahol óriási tehetségként harangozták be, a fokozatos terhelés jegyében előbb Hollandiába (Heerenveen, Vitesse), majd Spanyolországon belül (Real Sociedad) adták kölcsön, végül viszont nem tudott alapemberré válni a Real Madrid felnőttjei között. Mindössze tizenegy tétmeccs jutott számára a „királyiak” első keretével.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik