Unai Emery sorsát megpecsételte az újabb vereség – állítják Spanyolországban (Fotó: AFP)

 

A lap beszámolója szerint már korábban is biztos volt, hogy nyártól nem maradhat a londoni együttes kispadján Emery, ám addig nem akarták felállítani onnan, amíg nincs egyezség az utódjával. Ez az az elképzelés, amit a csütörtöki vereséggel megváltozott...

Francesc Aguilar, a lap szerzője a Twitteren annyit tett hozzá, „furcsa és érthetetlen a játékosok viselkedése a pályán, akik jóval a szintjük alatt futballoznak, ezúttal a Frankfurt ellen adták ennek tanúbizonyságát” – utalt a szakíró arra, hogy Emery teljesen elveszíthette az Arsenal-öltözőt.

Korábban a végül a spanyol válogatott kispadjára visszatérő Luis Enriquét, valamint az „ágyúsok” korábbi középpályását, a Pep Guardiola mellett jelenleg a Manchester City segédedzőjeként dolgozó Mikel Artetát emlegették az esélyesek között. Utóbbiról Guardiola úgy fogalmazott a napokban, megérett egy nagyobb feladatra, és bár nem szívesen mondana le egy ennyire jó kollégáról, tudja, hogy már nem sokáig lesz számára kielégítő egy pálya-, másodedzői feladatkör.

Emery 2018 nyarán, Arsene Wenger utódjaként vette át az Arsenal menedzselését, amellyel az előző idényben ugyan Európa-liga-döntőig jutott, ám ott a Chelsea-től kikaptak, míg a bajnokságban az ötödikek lettek. 

Az Arsenal a jelenlegi idényben a Premier League 8. helyén áll 13 forduló után.

FRISSÍTÉS, 10.20: Az angol sajtóban péntek reggel azonnal elindult a „Ki lesz Emery utódja?” című össznépi találgatós játék, amelyben csak úgy záporoznak a meglepő és kevésbé meglepő nevek. A Talksport gyűjtésében rögtön hét nevet említ a lehetséges befutók között. A klub korábbi ikonjai közül Patrick Vieirát, Mikael Artetát és Freddie Ljungberget említik, de Eddie Howe, a Bournemouth és Nuno Espiríto Santo, a Wolverhampton menedzsere is ott van a listán. Az éppen ráérő edzők közül kettőt említenek, Massimiliano Allegrit, ám a legnagyobb meglepetés mégis a múlt héten a városi rivális Tottenham éléről menesztett Mauricio Pochettino szereplése a listán.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ

F-CSOPORT
Vitória SC (portugál)–Standard Liege (belga) 1–1

Arsenal (angol)–Eintracht Frankfurt (német) 1–2

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Arsenal 5 3 1 1 12–5 +7  10
2. Eintracht Frankfurt 5 3
2 6–7 –1  9
3. Standard Liège 5 2 1 2 6–8 –2  7
4. Vitória Guimaraes 5 2 3 4–8 –4  2