Arsenal: Emerynek órái vannak hátra a kispadon – sajtóhír

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.11.29. 07:40
null
Unai Emery sorsát megpecsételte az újabb vereség – állítják Spanyolországban (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, Kamada Daicsi duplájával fordított az Eintracht az Arsenal otthonában, ezzel az „ágyúsok” zsinórban a 7. tétmérkőzésükön maradtak nyeretlenek, amely 1992 óta nem látott rossz sorozat a klubnál. Spanyol és angol, egybehangzó lapértesülések szerint ezzel betelt a pohár a londoni csapat vezetőinél is (a szurkolóknál már korábban), akik eldöntötték, menesztik a spanyol menedzsert, Unai Emeryt.

 

A lap beszámolója szerint már korábban is biztos volt, hogy nyártól nem maradhat a londoni együttes kispadján Emery, ám addig nem akarták felállítani onnan, amíg nincs egyezség az utódjával. Ez az az elképzelés, amit a csütörtöki vereséggel megváltozott...

Francesc Aguilar, a lap szerzője a Twitteren annyit tett hozzá, „furcsa és érthetetlen a játékosok viselkedése a pályán, akik jóval a szintjük alatt futballoznak, ezúttal a Frankfurt ellen adták ennek tanúbizonyságát” – utalt a szakíró arra, hogy Emery teljesen elveszíthette az Arsenal-öltözőt.

Korábban a végül a spanyol válogatott kispadjára visszatérő Luis Enriquét, valamint az „ágyúsok” korábbi középpályását, a Pep Guardiola mellett jelenleg a Manchester City segédedzőjeként dolgozó Mikel Artetát emlegették az esélyesek között. Utóbbiról Guardiola úgy fogalmazott a napokban, megérett egy nagyobb feladatra, és bár nem szívesen mondana le egy ennyire jó kollégáról, tudja, hogy már nem sokáig lesz számára kielégítő egy pálya-, másodedzői feladatkör.

Emery 2018 nyarán, Arsene Wenger utódjaként vette át az Arsenal menedzselését, amellyel az előző idényben ugyan Európa-liga-döntőig jutott, ám ott a Chelsea-től kikaptak, míg a bajnokságban az ötödikek lettek.

Az Arsenal a jelenlegi idényben a Premier League 8. helyén áll 13 forduló után.

FRISSÍTÉS, 10.20: Az angol sajtóban péntek reggel azonnal elindult a „Ki lesz Emery utódja?” című össznépi találgatós játék, amelyben csak úgy záporoznak a meglepő és kevésbé meglepő nevek. A Talksport gyűjtésében rögtön hét nevet említ a lehetséges befutók között. A klub korábbi ikonjai közül Patrick Vieirát, Mikael Artetát és Freddie Ljungberget említik, de Eddie Howe, a Bournemouth és Nuno Espiríto Santo, a Wolverhampton menedzsere is ott van a listán. Az éppen ráérő edzők közül kettőt említenek, Massimiliano Allegrit, ám a legnagyobb meglepetés mégis a múlt héten a városi rivális Tottenham éléről menesztett Mauricio Pochettino szereplése a listán.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ

F-CSOPORT
Vitória SC (portugál)–Standard Liege (belga) 1–1

Arsenal (angol)–Eintracht Frankfurt (német) 1–2

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Arsenal 5 3 1 1 12–5 +7 10
2. Eintracht Frankfurt 5 3
2 6–7 –1 9
3. Standard Liège 5 2 1 2 6–8 –2 7
4. Vitória Guimaraes 5 2 3 4–8 –4 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik