Arsenal: Emery döntött, már nem Xhaka a csapatkapitány

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.11.06. 08:20
null
Xhakától (jobbra) elvették a csapatkapitányi karszalagot (Fotó: AFP)
Unai Emery, az angol élvonalbeli Arsenal spanyol menedzsere elvette a csapatkapitányi karszalagot Granit Xhakától, a londoni együttes svájci labdarúgójától, aki a Crystal Palace elleni bajnoki mérkőzésen dühödten vonult le a pályáról, s közben a szurkolókat hergelte.

 

A 27 esztendős középpályást – aki 2016 óta az Arsenal játékosa – az október 27-i találkozón (2–2) kifütyülte saját közönsége, miközben lecserélte őt Emery, erre a svájci mérgében levette a mezét és egyből az öltözőbe vonult. Xhaka később közleményben tisztázta a helyzetet, elismerte, hibázott.

„Reggel egyeztettem vele, már nem tagja a kapitányi csapatnak – mondta a keddi sajtótájékoztatóján Unai Emery. Elfogadta a döntésemet, ezzel lezártnak tekintem az ügyet.”

A spanyol szakember egyúttal jelezte, így négy kapitánya maradt az együttesnek. Az első számú Pierre-Emerick Aubameyang, helyettesei pedig Héctor Bellerín, Alexandre Lacazette és Mesut Özil.

Az Arsenal szerdán 16.50-kor a Vitória Guimaraes ellen lép pályára az Európa-ligában. A meccsre nevezett bő keretben többek között nincs ott Xhaka, Aubameyang és Özil sem.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
F-CSOPORT
16.50:
Vitória Guimaraes (portugál)–Arsenal (angol) (Tv: Digi Sport1)

Arsenal on Twitter

Unai Emery has confirmed that Pierre-Emerick Aubameyang is our new club captain.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik