Arsenal: Aubameyang három évvel hosszabbított – hivatalos

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.09.15. 17:40
null
Az Arsenal gólvágója, Aubameyang három évvel hosszabbította meg szerződését (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Arsenal FC a hivatalos honlapján bejelentette: Pierre-Emerick Aubameyang 2024 nyaráig meghosszabbította szerződését a klubnál. 


Mint ahogyan már korábban megírtuk, a gaboni válogatott játékos az Arsenal legjobban kereső játékosa lehet.

A támadó az előző idény során 44 tétmérkőzésen 29 gólt szerzett, a Chelsea elleni FA-kupa-döntőben (2–1) duplával segítette győzelemhez csapatát.

„Nem volt kérdés, hogy hosszabbítsak ezzel a különleges csapattal” – nyilatkozta az Arsenal honlapjának a szerződés aláírását követően.

„Hálával tartozom a szurkolóknak, a csapattársaimnak, a családomnak, és mindenkinek ennél a klubnál, akinek köszönhetően azt érzem: ide tartozom. Hiszek az Arsenalban. Nagy dolgokat érhetünk el együtt. Valami nagyon különleges ebben a csapatban, és úgy gondolom, a legjobb döntésem volt, hogy ide jöttem” – tette hozzá a támadó.

A londoni klub vezetőedzője, Mikel Arteta is megszólalt Aubameyang hosszabbítása kapcsán:

„Nagyon fontos volt, hogy Pierre-Emerick köztünk maradjon. Igazi klasszis játékos, hihetetlen mentalitással. Az a tény, hogy neki sikerült a klub története során a lehető legkevesebb meccs alatt ötven gólt szereznie, mindent elárul róla, és a hozzáállásáról. Fontos vezére a csapatnak, és kulcsszerepet vállal abból, amit építünk a csapatnál.”

A 31 éves támadót az elmúlt idényt követően az Arsenal szurkolói az év játékosának választották. Piaci értékét jelenleg 56 millió euróra taksálja a transfermarkt.de.

A Premier League 2020–2021-es kiírása az előző hétvégén kezdődött el, az 1. fordulóban az Arsenal 3–0-s győzelmet aratott a Fulham otthonában. A csapat harmadik gólját Aubameyang szerezte.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik