Gianluca Scamaccát az Arsenal is vinné (Fotó: AFP)

 

Az olasz sajtóban szinte mindennap azt találgatják, hogy nyáron hová igazolhat a 23 éves Gianluca Scamacca, aki az egyik legfelkapottabb fiatal a Serie A-ban, és sokan úgy vélik, hosszú távon is átveheti Ciro Immobile helyét az olasz válogatottban.

Noha a csatár áprilisban 2026-ig meghosszabbította a szerződését a Sassuolóval, egy ideje nem kérdés, hogy távozik: a calciomercato.com úgy tudja, az Interrel informális megállapodást kötött, ám a lehetséges érkezők, Paulo Dybala és Romelu Lukaku miatt a milánóiak jegelik az üzletet. A habozást kihasználva lépett az Arsenal, és 35 millió eurós ajánlatot tett érte. 

A hírek szerint Giovanni Carnevali elnök elutasította ezt az összeget, de az „ágyúsok” vélhetően nem adták fel a harcot a nagyszerű idényt futó (36 bajnokin 16 gól) futballistáért.

Scamacca mellett Domenico Berardit és Giacomo Raspadorit is elveszíthetik a nyári átigazolási időszakban a fekete-zöldek, akik megfelelő ajánlat esetén mindhármukat elengednék. Kérdéses, hogyan pótolná a gárda a gólgyárosait, hiszen együttvéve 41 gólt és 23 gólpasszt termeltek az elmúlt bajnoki kiírásban. A Milan ráadásul a nyolc gólig jutó Hamed Traorét is elhappolná az együttestől.